Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Σεπ-2010 10:05

  Ο νορβηγικός κολοσσός Telenor υποψήφιος αγοραστής της Wind

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Telenor είναι τελικά ένας από τους έξι ενδιαφερόμενους για την απόκτηση της Wind Hellas, όπως έγινε γνωστό μετά από δημοσίευμα των Financial Times που επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν τις προηγούμενες ημέρες. 

  Ο νορβηγικός κολοσσός έχει υποβάλει -όπως και οι άλλοι πέντε ενδιαφερόμενοι- μη δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της εταιρείας, ενώ και οι έξι όμιλοι έχουν ολοκληρώσει το λογιστικό και νομικό έλεγχο (due diligence). 

  Πλέον οι ενδιαφερόμενοι βρίσκονται στην τελική ευθεία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών μέχρι τις 15 τρέχοντος. Οι υπόλοιποι πέντε ενδιαφερόμενοι είναι το αμερικανικό επενδυτικό σχήμα Saban, το γκρουπ των ομολογιούχων της Wind, ο Αιγύπτιος μεγιστάνας Naguib Sawiris, νυν ιδιοκτήτης της εταιρείας, το επενδυτικό σχήμα Argo που ελέγχει και την On Telecoms αλλά και ο κ. Θεόδωρος Φέσσας, ο επιχειρηματίας που προ ετών πούλησε την Q Telecoms στην Wind. 

  O πιο αστάθμητος παράγοντας θεωρείται ο Naguib Sawiris που παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο όμιλος του, εφόσον ολοκληρωθεί το deal πώλησης της Wind Ιταλίας και της Orascom στην VimpelCom, μπορεί να εξασφαλίσει υψηλή ρευστότητα. 

  Είναι αξιοσημείωτο επίσης το ότι ο νορβηγικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός αποτελεί έναν από τους βασικούς μετόχους της VimpelCom, γεγονός που ευνοεί πιθανές συνέργειες σε περίπτωση που κερδίσει το διαγωνισμό.

  Σταμάτης Ζαχαρός

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ