Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Ιουλ-2010 14:14

  Wind Ελλάς: Μέχρι τον Οκτώβριο οι μετοχικές εξελίξεις

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Με ταχείς ρυθμούς δρομολογούνται οι εξελίξεις στην Wind Ελλάς, τόσο στο κομμάτι της αναδιάρθρωσης του χρέους της όσο και στις μελλοντικές μετοχικές εξελίξεις. Επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του Capital.gr η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα πως ήρθε σε συμφωνία με τους πιστωτές της Ανώτατης Ανακυκλούμενης Δανειακής Σύμβασης (RCF) και των τραπεζών που παρέχουν υπηρεσίες Αντιστάθμισης Ρίσκου (Hedging Banks). 

  H νέα αναδιάρθρωση του δανεισμού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα της επιτρέψει να προβεί σε ενέργειες για να βελτιώσει ουσιαστικά τη ρευστότητά της και να σταθεροποιήσει την κεφαλαιακή της διάρθρωση, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στρατηγικής διερεύνησης εναλλακτικών για τη μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση της  κεφαλαιακής της δομής. Η συμφωνία αυτή τίθεται σε άμεση ισχύ με διάρκεια μέχρι και τις 5 Νοεμβρίου 2010. 

  Οι συζητήσεις με τους πιστωτές ξεκίνησαν ως αποτέλεσμα των σοβαρών επιπτώσεων που επέφεραν στα αποτελέσματα της Wind Ελλάς το 2010, οι μακροοικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα, τα μέτρα λιτότητας από την κυβέρνηση και το εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον στην αγορά. 

  Επίσης, ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες της στρατηγικής διερεύνησης με στόχο να εξασφαλιστεί μακροπρόθεσμα η επιτυχημένη πορεία του ομίλου. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας περιλαμβάνεται η πρόσκληση προσφορών για την απόκτηση της WIND Ελλάς ή την πραγματοποίηση επένδυσης στην εταιρεία σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση του χρέους της. Η διαδικασία θα ξεκινήσει αμέσως με στόχο να έχει ολοκληρωθεί στις ή έως τις 14 Οκτωβρίου 2010.

  Επιπλέον, ο κ. Mike Corner-Jones της εταιρείας Alvarez & Marsal προσλαμβάνεται ως chief restructuring officer στο Δ.Σ. της Wind Ελλάς καθώς και ως ανεξάρτητο μέλος στο Δ.Σ. της Weather Finance III και των θυγατρικών της. Θα συνεργαστεί με τα υπάρχοντα μέλη ΔΣ, τη διοίκηση και τους συμβούλους του Ομίλου για την επιτυχή υλοποίηση της αναδιάρθρωσης. 

  Ο κος Νάσος Ζαρκαλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Ελλάς, δήλωσε: "Καλωσορίζουμε αυτή τη συμφωνία και είμαστε ευχαριστημένοι με την ισχυρή υποστήριξη που δείχνουν στην WIND Ελλάς οι πιστωτές μας. Η συμφωνία αυτή μας επιτρέπει να βελτιώσουμε σημαντικά τη ρευστότητά μας. Θα συνεχίσουμε δυναμικά την επιχειρηματική μας δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα θα επιδιώκουμε την ανεύρεση εναλλακτικών για την οριστική αντιμετώπιση της κεφαλαιακής μας διάρθρωσης. Οι ενέργειες της Διοίκησης για τη συνεχή ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες αυτές, θα εξασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και επιτυχία της Wind Ελλάς στο μέλλον". 

  Bραχυπρόθεσμη σταθερότητα 

  Η συμφωνία τέθηκε σε ισχύ σήμερα με τη λήψη των απαραίτητων συναινέσεων από το 88% των πιστωτών της Ανώτατης Ανακυκλούμενης Δανειακής Σύμβασης (RCF) και το 100% των Τραπεζών που παρέχουν υπηρεσίες Αντιστάθμισης Ρίσκου (Hedging Banks).  

  Η συμφωνία απαιτεί τη λήψη συναινέσεων ως τις 20 Ιουλίου από το 75% των Ομολογιούχων που έχουν στην κατοχή τους πλέον του 75% της ονομαστικής αξίας κεφαλαίου των Ομολόγων Υψηλής Εξασφάλισης (Senior Secured Floating Rate Notes). Ήδη από σήμερα έχουν υπογράψει τη συμφωνία Ομολογιούχοι που κατέχουν το 48% της ονομαστικής αξίας κεφαλαίου των Ομολόγων Υψηλής Εξασφάλισης και επιδιώκεται η λήψη των υπόλοιπων συναινέσεων. Ο Όμιλος πιστεύει ότι η απαιτούμενη πλειοψηφία των Ομολογιούχων θα στηρίξει τη συμφωνία. Η συμφωνία θα είναι σε ισχύ ως τις 5 Νοεμβρίου 2010 και υπόκειται σε προηγούμενη καταγγελία υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

  Το χρονοδιάγραμμα

  Κατόπιν εντολής των Διοικητικών Συμβουλίων της Weather Finance III και της WIND Ελλάς, η Morgan Stanley ξεκίνησε διαδικασία πρόσκλησης προσφορών με σκοπό, μεταξύ άλλων: την απόκτηση των μετοχών της WIND Ελλάς και/ή την επένδυση στον Όμιλο σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση της κεφαλαιακής του δομής. Για την υποβολή προσφορών προσκαλούνται στρατηγικοί και χρηματοοικονομικοί επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων και των πιστωτών του Ομίλου. 

  Σύμφωνα με τους βασικούς όρους της συμφωνίας, η διαδικασία διερεύνησης στρατηγικών εναλλακτικών θα είναι ως εξής: 

  -  Μη-δεσμευτικές προκαταρκτικές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος θα γίνουν δεκτές το αργότερο έως τις 31 Ιουλίου 2010 και στη συνέχεια, οι ενδιαφερόμενοι που θα επιλεγούν, θα κληθούν να διενεργήσουν πιο λεπτομερή οικονομικό και νομικό έλεγχο (due diligence)

  - Τελικές δεσμευτικές προσφορές θα γίνουν δεκτές το αργότερο ως τις 15 Σεπτεμβρίου 2010 και στη συνέχεια ο Όμιλος θα αξιολογήσει την/τις προσφορά/προσφορές και θα καθορίσει την πιο πρόσφορη προσέγγιση για την επιτυχή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης

  - Η επιλογή της προτιμώμενης προσφοράς θα γίνει το αργότερο ως τις 14 Οκτωβρίου 2010. 

  Ο Όμιλος θα ενημερώνει για τις εξελίξεις και δεσμεύεται να διεξάγει μία διαφανή και δίκαιη διαδικασία για την αξιολόγηση των εναλλακτικών, χωρίς να προδιαγράφεται το αποτέλεσμα της, τονίζεται στην ανακοίνωση.

  Οι εταιρείες Morgan Stanley, White & Case LLP και Καρατζά & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία είναι σύμβουλοι του Ομίλου. Οι εταιρείες Moelis και Bingham McCutcheon LLP έχουν προσληφθεί από την Επιτροπή των Ομολογιούχων ως οικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι αντίστοιχα. Επίσης, η εταιρεία Allen & Overy LLP είναι νομικοί σύμβουλοι των πιστωτών της Ανώτατης Ανακυκλούμενης Δανειακής Σύμβασης (RCF).

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ