Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Ιουν-2023 23:39

  Ολοκληρώθηκε η άσκηση "Pirin Sentinel - 23" με τη συμμετοχή Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ιταλίας

  5426220
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων "Pirin Sentinel - 23", επιπέδου τάγματος, η οποία διεξήχθη στο πεδίο ασκήσεων Κορέν της Βουλγαρίας.

  Στην άσκηση συμμετείχαν τμήματα της XXIII τεθωρακισμένης ταξιαρχίας "3ο Σι - Δορύλαιο", της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού "Κιλκίς Λαχανά", καθώς και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας και της Ιταλίας.

  Η άσκηση "Pirin Sentinel - 23" πραγματοποιήθηκε με πραγματικά πυρά και περιελάμβανε αντικείμενα επιχειρησιακής εκπαίδευσης με σκοπό την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών. Την τελική της φάση παρακολούθησαν ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας ναύαρχος Εμίλ Εφτίμοφ,ο διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού "Θράκη" αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστρατήγου Άγγελου Χουδελούδη και ο Αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων της Βουλγαρίας, υποστράτηγος Ντεγιάν Ντέσκοφ.

  Κατά την διάρκεια της "Pirin Sentinel - 23" διαπιστώθηκε η άρτια οργάνωση, εκπαίδευση και επιχειρησιακή ετοιμότητα των ασκούμενων τμημάτων, καθώς και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και η ενίσχυση των δεσμών των συμμετεχουσών χωρών, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΣ. 

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ