Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Φεβ-2023 07:51

  Το 4στερο ξενοδοχείο στο Μέτσοβο και τα ακίνητα του Β. Καραπιάλη στη Λάρισα που οδηγούνται στο σφυρί

  τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο La Munte Mountain Resort
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη 

  Στην περιπέτεια των πλειστηριασμών έχουν μπλεχτεί μια σειρά από ακίνητα μεταξύ των οποίων και μια ξενοδοχειακή μονάδα στο Μέτσοβο καθώς και δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Βασίλη Καραπιάλη.   

  Το τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο La Munte Mountain Resort  το οποίο βρίσκεται σε έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας, το Μέτσοβο έχει βρεθεί στο στόχαστρο των πλειστηριασμών καθώς έχει προγραμματιστεί στις 26 Απριλίου - εφόσον δεν μεσολαβήσει κάποια κίνηση για την αποτροπή της διαδικασίας - προσπάθεια για την ηλεκτρονική του εκποίηση.

  Με την τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στο ποσό των 2,2 εκατ. ευρώ, επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas. Πρόκειται για μια ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία όπως προκύπτει μέσα από το διαδίκτυο, επί του παρόντος έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και βρίσκεται στην περιοχή Ανηλίου ενώ απέχει μόλις 100 μέτρα από την πλατεία του οικισμού καθώς και 5 χιλιόμετρα από την πόλη του Μετσόβου.  

  Το τουριστικό κατάλυμα είναι κατασκευασμένο σε ένα οικόπεδο επιφάνειας 1.500 τ.μ. και αποτελείται από ισόγειο εμβαδού 484 τ.μ., από πρώτο όροφο επιφάνειας 440,72 τ.μ. καθώς και από δύο υπόγεια συνολικής επιφάνειας 1.060 τ.μ.. 

  Σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον εξωτερικά παρουσιάζει μια καλή εικόνα συντήρησης. Στα θετικά του ακινήτου συγκαταλέγεται ότι εντοπίζεται κοντά σε οδικούς άξονες καθώς και τον τουριστικό προορισμό του Μετσόβου ενώ τα περισσότερα δωμάτια διαθέτουν πανοραμική θέα προς την γέφυρα της Εγνατίας οδού και το Μέτσοβο.   
  Αντίθετα, με βάση την έκθεση εκτίμησης στα αρνητικά στοιχεία που εμφανίζει είναι ότι έχουν γίνει πολλές αυθαιρεσίες. Το ξενοδοχείο διαθέτει 28 δωμάτια και μια σουίτα σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα του ενώ οι τιμές για ένα δίκλινο δωμάτιο κυμαίνεται περίπου στα 100 ευρώ και για την σουίτα περίπου στα 150 ευρώ. 

  Σημειώνεται, επίσης, ότι το Ανήλιο λόγω χαμηλότερης τουριστικής κίνησης οι τιμές λαμβάνονται τουλάχιστον 20% χαμηλότερα σε σχέση με το Μέτσοβο ενώ για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εμφανίζονται αυξημένες κατά 20%.

  Τα διαμερίσματα του Β. Καραπιάλη στην Λάρισα 

  Το όνομα ενός ακόμη παλαίμαχου διεθνή ποδοσφαιριστή έχει μπλεχτεί στην περιπέτεια των πλειστηριασμών. Συγκεκριμένα, πλησιάζει η ώρα της κρίσης για δύο διαμερίσματα στην Λάρισα τα οποία ανήκουν στον Βασίλη Καραπιάλη, ο οποίος ξεχώρισε για το ταλέντο του, διαγράφοντας μια σημαντική πορεία στον Ολυμπιακό και την ΑΕΛ. 

  Έτσι λοιπόν, στις 22 Φεβρουαρίου-εφόσον δεν τεθεί σε αναστολή-είναι δρομολογημένο να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για δύο διαμερίσματα καθώς και δύο θέσεις πάρκινγκ σε πολυκατοικία που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, απέχοντας μόλις 500 μέτρα από την πλατεία Ταχυδρομείου και 700 μέτρα από την κεντρική πλατεία Δημάρχου Σάπκα. 

  Η διαδικασία στρέφεται εναντίον του γνωστού ποδοσφαιριστή ενώ επισπεύδεται από την doValue Greece.  

  Το ακριβότερο εκ των δύο αφορά σε μια οριζόντια ιδιοκτησία του εβδόμου ορόφου, επιφάνειας 97,8 τ.μ. (μεικτή επιφάνεια 120,55 τ.μ.) για την οποία η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 137.000 ευρώ. 

  Το δεύτερο διαμέρισμα εντοπίζεται, επίσης, στον έβδομο όροφο της συγκεκριμένης πολυκατοικίας, έχει καθαρή επιφάνεια 94,6 τ.μ. (μεικτή 116,6 τ.μ.) ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 125.000 ευρώ. 

  Επιπλέον, βγαίνουν και δύο θέσεις στάθμευσης με την τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στις 8.000 ευρώ η κάθε μια. 

  Σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία, διαπιστώθηκε ότι η ποιότητα κατασκευής της πολυκατοικίας είναι συνηθισμένη της εποχής που ανεγέρθηκε, που υπολογίζεται περίπου το 2005 ενώ τουλάχιστον εξωτερικά ο βαθμός συντήρησής χαρακτηρίζεται ως καλός. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ