Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Ιαν-2023 17:35

  Η Εισαγγελέας ζητεί ξεχωριστή έρευνα για τις "για τσάντες με μαύρο χρήμα στον ΣΥΡΙΖΑ"

  Η Εισαγγελέας ζητεί ξεχωριστή έρευνα για τις "για τσάντες με μαύρο χρήμα στον ΣΥΡΙΖΑ"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ξεχωριστή έρευνα για όσα ανέφερε στην κατάθεσή της η γραμματέας του Χρήστου Καλογριτσα περί χρημάτων που έφευγαν από τον επιχειρηματία προς τον ΣΥΡΙΖΑ σε τσάντες ζητεί η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Συγκεκριμένα ζήτησε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης του Ειδικού Δικαστηρίου στην εισαγγελία προκειμένου να ερευνηθούν αυτές οι καταγγελίες αυτοτελώς.

  Η κ. Σμυρλή ζήτησε τη διαφύλαξη του κύρους του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο κατά την άποψη της πρέπει να ζητήσει τον έλεγχο όσων ειπώθηκαν στην ακροαματική διαδικασία. "Πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος του Ειδικού Δικαστηρίου. Δεν πρέπει να γίνει εδώ στίβος πολιτικών αντιπαραθέσεων, για να μη πω αρένα. Οτιδήποτε συνεισφέρεται στην υπόθεση για βαλίτσες και χρήματα, είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε αναλόγως. Γι’ αυτό εγώ θα ζητήσω τα πρακτικά να σταλούν στην εισαγγελία να ελεγχθούν" ανέφερε η εισαγγελέας.

  Με πρόταση της προς το δικαστήριο η Όλγα Σμυρλή ζήτησε να απορριφθούν οι ενστάσεις της πλευράς του Νίκου Παππά, τόσο για παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών, όσο και για την πλαστότητα του εγγράφου που παρουσιάστηκε με τα μηνύματα μεταξύ των δυο κατηγορουμένων.

  "Είμαι της άποψης ότι όλα τα στοιχεία πρέπει να τίθενται στη διάθεση του δικαστηρίου και να αξιολογούνται" είπε σχετικά με την παραβίαση απορρήτου και συμπλήρωσε σχετικά με την πλαστότητα των sms: "δεν υπάρχει σφραγίδα εγκυρότητας γι’ αυτό θα αξιολογηθούν ελευθέρως. Σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν με αυτή την παράμετρο".

  Διαβάστε ακόμα:

  * Η Εισαγγελέας ζητεί ξεχωριστή έρευνα για τις "για τσάντες με μαύρο χρήμα στον ΣΥΡΙΖΑ"​​

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ