Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Ιαν-2023 14:58

  Κολλέγιο Αθηνών: Τι συνέβη στο χώρο του σχολείου - Εφάρμοσε πρωτόκολλο ασφαλείας

  Κολλέγιο Αθηνών: Τι συνέβη στο χώρο του σχολείου - Εφάρμοσε πρωτόκολλο ασφαλείας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην εφαρμογή πρωτοκόλλου ασφαλείας προχώρησε το Κολλέγιο Αθηνών μετά τον εντοπισμό εξωσχολικών στο προαύλιο του σχολείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, επρόκειτο για μαθητές άλλου σχολείου που είχε νωρίτερα καυγαδίσει με μαθητή του Κολλεγίου.

  Αμέσως μετά τον εντοπισμό τους στο προαύλιο του σχολείου οι μαθητές Κολλεγίου παρέμειναν μέσα στις τάξεις με εντολή της διεύθυνσης, ενώ υπάλληλοι ασφαλείας πήραν θέσεις σε καίρια σημεία του σχολείου.

  "Το σχολείο "σφραγίστηκε" προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίοι έλεγχοι από τη στιγμή που υπήρχε η πληροφορία και προκειμένου να μην τεθεί σε οποιοδήποτε κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών μας", είπε στο skai.gr ο διευθυντής του Κολλεγίου- Ακαδημαϊκός, Κώστας Συνολάκης. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, δεν επετράπη η είσοδος ούτε σε γονείς που είχαν ραντεβού για να πάνε στο σχολείο.

  Οι αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ που έφτασαν άμεσα στο σημείο απέκλεισαν τις εισόδους εξόδους του Κολλεγίου και προχώρησαν σε έρευνα στους χώρους εξωτερικά και εσωτερικά χωρίς ωστόσο να βρουν κάποιον ύποπτο ή κάποιο μαχαίρι. Στο κολλέγιο ακούγοντας την είδηση έφτασαν και γονείς μαθητών.

  Η κινητοποίηση ωστόσο ήταν μεγάλη με δεδομένο ότι είχε δοθεί η πληροφορία ότι πιθανόν οι εξωσχολικοί είχαν αιχμηρά αντικείμενα ή μαχαίρι. Σημειώνεται, ότι υπάλληλος της ασφαλείας του κολεγίου ειδοποίησε την αστυνομία λέγοντας πως είδε άντρα που κρατούσε μαχαίρι να περιφέρεται στο κολέγιο. Ο υπάλληλος αυτή την ώρα δίνει κατάθεση.

  Το Κολλέγιο ενημέρωσε επίσημα πριν από λίγο τους γονείς των μαθητών:

  Αγαπητοί γονείς,

  Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου.

  Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών μας.

  Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και
  καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για
  εξονυχιστικό έλεγχο του Campus.

  Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους.

  Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς.

  Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή
  κυκλοφορία όλων στο campus.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ