Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Ιαν-2023 10:29

  Π. Φιλιππίδης: Ο δικηγόρος των καταγγελλουσών έχει εταιρεία με τον αδερφό της Παπαχαραλάμπους

  Π. Φιλιππίδης: Ο δικηγόρος των καταγγελλουσών έχει εταιρεία με τον αδερφό της Παπαχαραλάμπους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:39

  Ανατροπή στην προγραμματισμένη εισαγγελική αγόρευση στην δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Αντί της αγόρευσης, ο κατηγορούμενος απολογείται συμπληρωματικά επί νέων στοιχείων στην υπόθεση, τα οποία επικαλείται ο ίδιος.

  Η Κική Πακιρτζίδου, εκ των συνηγόρων του, δήλωσε πως περιήλθαν χθες στα χέρια του εντολέα της κάποια έγγραφα για τα οποία θέλει να δώσει συμπληρωματική απολογία, αλλά και να διενεργηθεί γραφολογική εξέταση επί αυτών.

  Η Εισαγγελέας ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου και το δικαστήριο το αποδέχθηκε ομόφωνα.

  Όπως ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε στο δικαστήριο:

  "Απευθυνόμενος προς το δικαστήριό σας, θέλω να συμπληρώσω ότι ήρθαν στα χέρια μου έγγραφα από τα οποία αποδεικνύεται ότι ο δικηγόρος Αλεξανδρος Μίντζιας συνήγορος της πρώτης και της τρίτης καταγγέλλουσας έχει συστήσει εταιρία μαζί με τον αδελφό της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Ηλία Παπαχαραλάμπους. Πρόκειται για εταιρία διαχείρισης καλλιτεχνών. Εκπροσωπεί τις κ.κ. Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, αλλά και την κόρη της Εβελίνας Παππουλια, Αφροδίτη Λιάντου, η οποία έκλεισε μόλις χθες χορηγικό πακέτο"

  Η συνήγορος του ηθοποιού συμπλήρωσε πως έδρα της επίμαχης εταιρίας είναι το γραφείο του κ. Μίντζια και ότι στο καταστατικό της προβλέπεται: "Σκοπός η προβολή και η προώθηση καλλιτεχνών".

  Είπε επίσης πως η εταιρία έχει και site και ανέγνωσε όσα αναφέρονται σε αυτό. "Έχει πελάτες στο site το mega, alpha, star. Ποιος έχει τη δύναμη στα μέσα;" είπε η κ. Πακιρτζίδου.

  Οι ισχυρισμοί της πλευράς του κατηγορούμενου προκάλεσαν εκνευρισμό στην ηθοποιό Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η οποία βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα και ακούγοντας τον Πέτρο Φιλιππίδη σηκώθηκε αρκετές φορές φανερά εκνευρισμένη για όσα ακούστηκαν.

  Πρόεδρος: Τα έγγραφα αφορούν τον συνήγορο κ. Μίντζια. Θεωρείτε ότι πίσω από το οργανωμένο σχέδιο είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος;

  Φιλιππίδης: Δεν έχω να προσθέσω κάτι περαιτέρω.

  Στην τοποθέτησή του ο κ. Μιντζιας ιδιαίτερα οργισμένος είπε: "Κάθομαι και ακούω τους 8 τελευταίους μήνες να εφευρίσκει ο κατηγορούμενος κίνητρα στον αέρα. Ο κατηγορούμενος δεν έχει το θάρρος να πει το όνομά μου. Είναι δειλός. Απαιτώ να πει ευθέως ότι εννοεί πως εγώ κατέστρωσα το σχέδιο που επικαλείται. Αυτός είναι ο κατηγορούμενος, αυτός ήταν πάντα. Είμαι μαχόμενος δικηγόρος επί 23 χρόνια. Η οικογένειά μου είναι νομική οικογένεια. Όλοι έχουν να λένε για το ήθος και την αξιοπρέπειά μου. Με λυπεί το γεγονός ότι το δικαστήριο επιτρέπει αυτές τις τοποθετήσεις. Έρχεται ένας κατηγορούμενος δειλός. Ζητάω διακοπή για να καταθέσω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στον Πέτρο Φιλιππίδη".

  Μετά τη συμπληρωματική απολογία ξεκίνησε η αγόρευση της εισαγγελέως. Η κ. Στέλλα Στόγια έλαβε τον λόγο αφού το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου των δύο εκ των τριών φερόμενων θυμάτων για διακοπή της διαδικασίας ώστε να υποβάλλει μήνυση κατά του κατηγορούμενου.

  Πριν ξεκινήσει η αγόρευση της κ. Στόγια, η πρόεδρος, φανερά εκνευρισμένη, απευθύνθηκε στις δύο πλευρές που νωρίτερα είχαν ανεβάσει τους τόνους.

  "Θεωρώ ότι πρέπει να βοηθήσετε όλοι οι παράγοντες. Εδώ έχω δει πρωτόγνωρα πράγματα, που δεν τα έχω ξαναδεί στα 16 χρόνια που υπηρετώ σε αυτόν τον χώρο. Θέλετε να εκτονώσετε το θυμικό σας; Δεν θα το κάνετε παρουσία μου", τους είπε μεταξύ άλλων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ