Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Ιαν-2023 13:01

  Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων: 'Έχουμε δηλώσει στην πλατφόρμα του ΕΟΦ τα αποθέματά μας"

  Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων: 'Έχουμε δηλώσει στην πλατφόρμα του ΕΟΦ τα αποθέματά μας"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Εδώ και πολύ καιρό έχει απαγορευτεί από τον ΕΟΦ η εξαγωγή φαρμάκων που ήταν σε έλλειψη", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων, προσθέτοντας ότι οι ελλείψεις αυτές "έχουν αποκατασταθεί σχεδόν στο σύνολό τους, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΟΦ και τον Υπουργό Υγείας".

  Όπως επισημαίνει ο ΠΣΦ, "έχουμε δηλώσει σε ειδική πλατφόρμα στον ΕΟΦ τα αποθέματα μας όσον αφορά τα συγκεκριμένα φάρμακα, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί ελέγχους κατά την κρίση του".

  Τονίζει ακόμα ότι οι φαρμακαποθήκες παρέμειναν ανοιχτές όλη την περίοδο των εορτών πλην της ημέρας των Χριστουγέννων και της ημέρας των Φώτων, σε αντίθεση με τις φαρμακοβιομηχανίες, oι οποίες έκλεισαν επί δεκαπενθήμερο.

  "Οι ελλείψεις φαρμάκων είναι πολυπαραγοντικό και παγκόσμιο φαινόμενο.
  Καλούμε και συνιστούμε στα πολιτικά κόμματα και μάλιστα σε αυτά που αυτοπροσδιορίζονται ως κόμματα εξουσίας,  να ενημερώνονται σφαιρικά πριν υιοθετήσουν λανθασμένες απόψεις", αναφέρει ο ΠΣΦ.

  Και καταλήγει: "Παραμένουμε στη διάθεση όποιου πολιτικού φορέα επιθυμεί να ενημερωθεί για τα αληθή αίτια του προβλήματος".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ