Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Δεκ-2022 13:46

  Δήμαρχος Ιάσμου Ροδόπης σε γραμμή... Ερντογάν: Μετά τις απολύσεις "γκιουλενιστών" από τον δήμο, επίθεση στον Ευρ. Στυλιανίδη

  Δήμαρχος Ιάσμου Ροδόπης σε γραμμή... Ερντογάν: Μετά τις απολύσεις "γκιουλενιστών" από τον δήμο, επίθεση στον Ευρ. Στυλιανίδη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Ανακάλεσα μέχρι νεωτέρας 5 αντιδημάρχους για λόγους εθνικής ασφάλειας και δημοσίου συμφέροντος", δήλωσε ο δήμαρχος Ιάσμου Ροδόπης, Οντέρ Μουμίν, τονίζοντας πως έχει στοιχεία εναντίον τους για τη δράση τους στην Ελλάδα και χαρακτηρίζοντάς τους "γκιουλενιστές".

  Σημειώνεται ότι σε βάρος του δημάρχου έχει διατάξει έρευνα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, με αφορμή διακοπή σύμβασης εργασίας με τον δήμο σε άτομο με το αιτιολογικό ήταν "γκιουλενιστής", με ανοιχτό το ενδεχόμενο και της οριστικής του παύσης από το δημαρχικό αξίωμα.

  Το δίκτυο "Χιζμέτ" ("Υπηρεσία") του Τούρκου ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ  Γκιουλέν, αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ από το 1998-1999, χαρακτηρίζεται στην Τουρκία ως "Φετουλαχική Τρομοκρατική Οργάνωση" (FETO) και θεωρείται από τις τουρκικές αρχές ως οργανωτής της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

  Μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Παραπολιτικά 90,1", ο δήμαρχος κατήγγειλε επίσης ότι ο πρώην υπουργός της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι "επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης" και ανέφερε ότι ζήτησε ραντεβού από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

  Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

  Με αφορμή τις απολύσεις των αντιδημάρχων του: "Ανακάλεσα τους ήδη διορισθέντες αντιδημάρχους από εμένα κατά το άρθρο 58, που είναι στις αρμοδιότητες του δημάρχου. Αυτοί ανακλήθηκαν μέχρι νεωτέρας. Για να μην αδικήσουμε κανέναν, είναι ορισμένοι για τους οποίους είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι δεν εμπλέκονται, παρά ταύτα όμως προσωρινά και μέχρι να διαλευκανθούν αυτές οι υποθέσεις, μέχρι η Δικαιοσύνη να επιληφθεί, ανακάλεσα όλους τους αντιδημάρχους, τέσσερις έμμισθοι και ένας άμισθος, και ζήτησα τις παραιτήσεις των προέδρων των νομικών προσώπων. Τους αντιδημάρχους τους οποίους τους όρισα εγώ έχω κάθε δικαίωμα εκ του νόμου να τους ανακαλώ".

  ΔΗΜ.: Τους λέτε "γκιουλενιστές";

  Δεν τους λέω όλους. Η ανάκληση των αντιδημάρχων ήταν για λόγους εθνικής ασφάλειας και δημοσίου συμφέροντος. Θεωρώ ότι αυτή η τρομοκρατική οργάνωση, η οποία χαρακτηρίστηκε ως τέτοια από την τουρκική κυβέρνηση, είναι μια παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση. Εγώ έχω πλήρη υποταγή ως Έλληνας δήμαρχος στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους, όλες αυτές οι αποφάσεις ανατρέπονται, δηλαδή ο καθένας στους οποίους απευθύνονται αυτές οι πράξεις και οι αποφάσεις έχει το δικαίωμα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Εννοείται ότι έχω απτά στοιχεία και αποδείξεις και θα τα προσκομίσω εκεί που πρέπει την κατάλληλη ώρα. Εννοείται ότι έχουν επί ελληνικού εδάφους δράση εδώ και χρόνια.

  ΔΗΜ.: Τι δράση;

  Κατ' αρχάς, ένα μεγάλο σύστημα με επικεφαλής τον Ευριπίδη Στυλιανίδη πήγε να ανατρέψει εμένα, τον νόμιμα εκλεγμένο δήμαρχο, και τη δημοτική αρχή στον δήμο μας. Ο κ. Στυλιανίδης εκτιμώ και θα καταθέσω στοιχεία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι είναι ο επικεφαλής της εγχώριας εγκληματικής οργάνωσης. Ζήτησα ραντεβού από τον κ. Ντογιάκο. Επίσης ήδη έχω επικοινωνήσει με τον κ. Πέτσα, προσπάθησα να επικοινωνήσω και με τον Dr Ιωάννη Σάββα τον αποκεντρωμένο. Είμαι στη διάθεση και του κ. Βορίδη, του αρμοδίου υφυπουργού, του κ. Πέτσα και του αποκεντρωμένου για να παράσχω εξηγήσεις και δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Δεν εκφράζω τις θέσεις της τουρκικής κυβέρνησης, εκφράζω προσωπικές απόψεις.

  ΔΗΜ.: Εμείς στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζουμε ως τρομοκρατική οργάνωση τη FETO, ο Ερντογάν τα λέει αυτά και η τουρκική ηγεσία. Οι ΗΠΑ τον φυλάνε τον Γκιουλέν.

  "Κακώς τον φυλάνε, σκότωσε ανθρώπους, έχει θέμα, εμείς πρέπει να είμαστε από την καλή πλευρά της ιστορίας και εκεί θα είμαστε, εγώ τουλάχιστον".

  Ερωτηθείς πώς αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να παυθεί ως δήμαρχος:

  "Δεν νομίζω ότι θα συμβεί αυτό. Να ξέρετε ότι μπροστά στην αλήθεια τα πάντα μπορεί να λυγίσουν. Να ξέρετε ότι ως Έλληνας δήμαρχος Ιάσμου-Ροδόπης έχω πιστή υπακοή στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους και θεωρώ ότι καμία από τις ενέργειές μου σχεδόν μέχρι σήμερα δεν ήταν έκνομες και είμαι στη διάθεση όλων των Αρχών".

  Ερωτηθείς αν υπάρχει τουρκικός δάκτυλος που τον επηρεάζει: "Εγώ παίρνω εντολή μόνο από τους συνδημότες μου".

  Πηγή: TheTOC.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ