Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Δεκ-2022 13:37

  Ηλ. Μόσιαλος: Δεν πρέπει να ανησυχούμε για τις εξελίξεις στην Κίνα

  Ηλ. Μόσιαλος: Ο εμβολιασμός μειώνει τις πιθανότητες long covid
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στην Κίνα σημειώνοντας ότι δεν είναι πιθανό να έχουμε ένα νέο μεγάλο πανδημικό κύμα διεθνώς.

  Όπως τονίζει ο εκπρόσωπος της χώρας μας σε διεθνείς οργανισμούς για θέματα κορονοϊού, παρότι δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τις παραλλαγές του κορονοϊού που κυκλοφορούν στην Κίνα, δεν φαίνεται να είναι διαφορετικές από αυτές που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί στην Ευρώπη και άλλες περιοχές του πλανήτη.

  Αναφέρεται παράλληλα στο παράδειγμα της Ινδίας όπου η πανδημία είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

  "Όμως όλοι θυμόμαστε την άνοιξη του 2021, η πανδημία έλαβε εκρηκτικές διαστάσεις στην Ινδία, και το σύστημα υγείας, που είναι πολύ χειρότερο σε σύγκριση με αυτό της Κίνας, σχεδόν κατέρρευσε πλήρως. Πάρα ταύτα, η Ινδία άντεξε, προώθησε ένα επαρκές εμβολιαστικό πρόγραμμα και μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και τώρα δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Ο πληθυσμός βέβαια της Ινδίας είναι νεότερος σε σύγκριση με αυτόν της Κίνας, αλλά και πάλι μιλάμε για τις δύο χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων στον πλανήτη".

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ