Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Δεκ-2022 18:09

  Εύβοια: 81 αυτοψίες για την καταγραφή ζημιών από τον σεισμό στα Ψαχνά

  Εύβοια: 81 αυτοψίες για την καταγραφή ζημιών από τον σεισμό στα Ψαχνά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή των ζημιών από τις σεισμικές δονήσεις στην Κεντρική Εύβοια.

  Από το πρωί συνεργεία μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών μαζί με μηχανικούς των δήμων, της περιφέρειας Στερεάς, αλλά και μηχανικούς που διέθεσε το ΤΕΕ έχουν μέχρι στιγμής κάνει 81 αυτοψίες σε διάφορα σπίτια τόσο στα Ψαχνά και στη γύρω περιοχή, όσο και στη Χαλκίδα.

  Στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων στα Ψαχνά και τα γύρω χωριά έγιναν 73 αυτοψίες. Από αυτές 24 σπίτια κρίθηκαν μη κατοικήσιμα και έχουν χαρακτηριστεί με κίτρινο χρώμα, ενώ τα υπόλοιπα 49 έχουν χαρακτηριστεί με πράσινο χρώμα και είναι κατοικήσιμα.

  Από τα 24 σπίτια στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων που έχουν χαρακτηριστεί ως κίτρινα τα 21 είναι κατοικίες και τα υπόλοιπα 3 είναι βοηθητικοί και αποθηκευτικοί χώροι.

  Σε ό,τι αφορά τη Χαλκίδα έχουν γίνει 8 αυτοψίες από τις οποίες μόνο μία οικοδομή χαρακτηρίστηκε μη κατοικήσιμη με κίτρινο χρώμα όλες οι υπόλοιπες 7 έχουν χαρακτηριστεί με πράσινο χρώμα.

  Να σημειωθεί ότι στο σύνολό τους υπάρχουν μικροφθορές ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, κυρίως στα Ψαχνά και τα γύρω χωριά, έχουν σπάσει τζαμαρίες καταστημάτων, ενώ ζημιές μικρής κλίμακας έχουν γίνει και στο κοινοτικό κατάστημα στην Τριάδα.

  Τέλος, η σεισμική ακολουθία στην περιοχή συνεχίζεται. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο, καθώς όπως έχουν δηλώσει και κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης, "το ρήγμα είναι γνωστό" χωρίς όμως να γνωρίζουν τις διαστάσεις του. Το σύνολο των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας τόσο της Περιφέρειας Στερεάς όσο και των Δήμων, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και συνεχίζουν περιπολίες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ