Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Δεκ-2022 16:55

  Qatargate: ‘Ερευνα στον Παναμά για εμβάσματα 20 εκατ. ευρώ από Κατάρ σε Καϊλή – Τζόρτζι

  Qatargate: ‘Ερευνα στον Παναμά για εμβάσματα 20 εκατ. ευρώ από Κατάρ σε Καϊλή – Τζόρτζι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:10

  Έγγραφο με τη μορφή του κατεπείγοντος, απέστειλε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, στην ομόλογη Αρχή για το Ξέπλυμα στον Παναμά, ζητώντας να ενημερωθεί εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς που ενδεχομένως ανήκουν στο ζεύγος Καϊλή – Τζόρτζι. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ επικαλούμενη πληροφορίες, το εν λόγω έγγραφο απεστάλη από τον κο Βουρλιώτη, πριν από δύο ημέρες, στις Αρχές του Παναμά, στο πλαίσιο των συντονισμένων ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τις οικονομικές δραστηριότητες του προφυλακισμένου ζεύγους, το οποίο εμπλέκεται στο "Qatargate".

  Το "παζλ" του Qatargate μέσα από τις καταθέσεις των εμπλεκόμενων

  Μάλιστα, ο κ. Βουρλιώτης, στο πλαίσιο της δικαστικής συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές, παραμονή της συνεδρίασης του βελγικού δικαστικού συμβουλίου, που θα αποφάσιζε για την παράταση της προσωρινής κράτησης της Εύας Καϊλή, ενημέρωσε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Βέλγου εισαγγελέα για τις μέχρι τότε ενέργειες, στις οποίες είχε προβεί ο ίδιος στη χώρα μας.

  Δηλαδή, για τη δέσμευση των λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και μελών της οικογένειας της στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το "χρυσό” οικόπεδο 7 στρεμμάτων στην Πάρο.

  Ανακοίνωση δικηγόρου Εύας Καϊλή

  Εν τω μεταξύ, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πληρεξούσιος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του: "Η Τράπεζα BLADEX με την από 21.12.2022 δημόσια ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα της (https://www.bladex.com/en/node/784) καταρρίπτει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο τα συκοφαντικά δημοσιεύματα περί μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην κυρία Εύα Καϊλή.

  Σύμφωνα με την ως άνω ανακοίνωση η Τράπεζα, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας στα αρχεία της, επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση κανενός είδους με τα πρόσωπα που ανακρίνονται στην προαναφερθείσα υπόθεση, μεταξύ των οποίων και η Ευα Καϊλή.

  Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η τράπεζά δεν παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες σε ιδιώτες και δεν πραγματοποιεί πληρωμές τρίτων, επομένως αποδεικνύεται παραχρήμα η πλαστότητα των δήθεν εμβασμάτων από το Κατάρ σε δήθεν προσωπικό λογαριασμό της Εύας Καϊλή.

  Είναι βέβαιο ότι στο άμεσο μέλλον θα αποδειχθεί ότι και τα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμα με το σύντροφό της δεν είναι δικά της και δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική δραστηριότητα της κυρίας Καϊλή".

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Spiegel: Ο Παντσέρι και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Τζόρτζι, τα "έπαιρναν" από το Μαρόκο από το 2019

  * Τζόρτζι: Η Εύα γνώριζε για τα χρήματα και την προέλευσή τους, αλλά δεν αποτελεί μέρος του δικτύου

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ