Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Δεκ-2022 16:51

  Spiegel: Ο Παντσέρι και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Τζόρτζι, τα "έπαιρναν" από το Μαρόκο από το 2019

  Spiegel: Ο Παντσέρι και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Τζόρτζι, τα "έπαιρναν" από το Μαρόκο από το 2019
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στον ρόλο του Μαρόκου στο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφέρονται όλο και περισσότερα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου. Μάλιστα, ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για το βάθος που έχει το σκάνδαλο χρηματισμού ανθρώπων σε καίριες θέσεις στις Βρυξέλλες, είναι το δημοσίευμα με τίτλο "Marokkogate" του γερμανικού Spiegel σχετικά με τις δωροδοκίες από το Μαρόκο του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι και του Φραντσέσκο Τζόρτζι, συντρόφου της Εύας Καϊλή.

  Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, Παντσέρι και Τζόρτζι είχαν αρχίσει να χρηματίζονται ήδη από το 2019, με αντάλλαγμα την άσκηση επιρροής υπέρ του Μαρόκου.

  Η μαροκινή υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών DGED εμφανίζεται να συμμετείχε στο υψηλότερο επίπεδο στην επιρροή των ευρωβουλευτών, αναφέρει το "Spiegel", επικαλούμενο έγγραφα της εν εξελίξει δικαστικής έρευνας των βελγικών αρχών. Σύμφωνα με αυτά, η DGED είχε ήδη προσεγγίσει τον πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι, τον βοηθό του Φραντσέσκο Τζόρτζι και τον ευρωβουλευτή Αντρέα Κοζολίνο, στο γραφείο του οποίου ήταν διαπιστευμένος ο Τζόρτζι μετά τη μη επανεκλογή του Παντσέρι το 2019.

  Στόχος ήταν να επηρεαστεί η σοσιαλδημοκρατική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

  Μεταφορέας των χρημάτων, ο Μαροκινός διπλωμάτης Ατμούν

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νυν πρέσβης του Μαρόκου στην Πολωνία Αμπντελραχίμ Ατμούν, ήταν υπεύθυνος για την καθοδήγηση των τριών ανδρών. Σύμφωνα με το "Spiegel", φέρεται να έδωσε στους υπόπτους φακέλους γεμάτους μετρητά.

  Oι τρεις Ιταλοί φέρονται να είχαν άμεση επαφή και με τον γενικό διευθυντή της μυστικής υπηρεσίας DGED.

  Σημειώνεται, ότι το 2019 είναι η χρονιά που ο Αντόνιο Παντσέρι ιδρύει τη ΜΚΟ Fight Impunity καθώς δεν έχει επανεκλεγεί ευρωβουλευτής, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι μεταπηδά ως διαπιστευμένος βοηθός στον ευρωβουλευτή Κοζολίνο που εκλέγεται συνεχώς από το 2009, ενώ από το 2018 έχει κατόπιν "συνοικεσίου" του Παντσέρι γνωριστεί και συνάψει σχέση με την Εύα Καϊλή, ευρωβουλευτή για δεύτερη θητεία, που σύντομα εξελέγη μία εκ των δεκατεσσάρων αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

  ΠΗΓΗ: TheTOC.gr

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ