Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Δεκ-2022 17:18

  Δεκασέλιδο πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα για Κιβωτό: Ενδείξεις κακουργημάτων για 4 άτομα - Οριστική δέσμευση περιουσίας

  5737445
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ενδείξεις τέλεσης κακουργηματικών πράξεων για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, και τουλάχιστον δυο συνεργάτες εντοπίζει το 10σέλιδο πόρισμα της αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος υπό τον ε.τ αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη, που παραδόθηκε στην Εισαγγελία. Με αυτό οριστικοποιείται η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων ενώ στα συμπεράσματα της έρευνας εντοπίζονται ενδείξεις τέλεσης σοβαρών κακουργηματικών πράξεων.

  Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τον έλεγχο των κλιμακίων της Αρχής σε λογαριασμούς και ακίνητα, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης των αδικημάτων της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της υπεξαίρεσης και της απιστίας. Ειδικότερα, το ζευγάρι φέρεται να ζούσε με χρήματα της οργάνωσης, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται αγορές ακινήτων από τον πατέρα Αντώνιο που θεωρούνται ύποπτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που φαίνεται να βαραίνει την πρεσβύτερα είναι ότι είχε τη διαχείριση της οργάνωσης, ενώ για αλλά δυο πρόσωπα φέρεται να προέκυψαν "ύποπτα" ποσά.

  Το πόρισμα έχει ήδη αποσταλεί στην εισαγγελία και θα συσχετισθεί με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας Ιωάννης Σεβης. Σημειώνεται, ότι διατάχθηκε οριστική δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

  Θα κληθεί ως ύποπτος

  Παράλληλα για ασέλγεια σε ανηλίκους κατά συρροή και για κακοποίηση ανηλίκων κατά συρροή, θα κληθεί να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις στην Εισαγγελία Ανηλίκων ο πατέρας Αντώνιος όπως έγραψε το Capital.gr.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα των δύο Εισαγγελέων Ανηλίκων και κυρίως από τις καταθέσεις πρώην τροφίμων της Κιβωτού, φέρεται να έχουν συγκεντρωθεί επαρκή στοιχεία για να σταλεί κλήση στον ιερέα, προκειμένου να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου για σοβαρά αδικήματα.

  Π. Στάθης

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ