Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Νοε-2022 18:09

  Κιβωτός του Κόσμου: Έφοδος της οικονομικής αστυνομίας στα σπίτια του π. Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

  Κιβωτός του Κόσμου: Έφοδος της οικονομικής αστυνομίας στα σπίτια του π. Αντώνιου και της πρεσβυτέρας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και τον έλεγχο που γίνεται τόσο στα οικονομικά της όσο και στα περιουσιακά των επικεφαλής, πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου και της πρεσβυτέρας.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικονομική αστυνομία πραγματοποιεί εφόδους στα σπίτια της οικογένειας του πατέρα Αντώνιου. Συγκεκριμένα, σε τρία σπίτια στα οποία ενδέχεται να βρεθούν πειστήρια για τις οικονομικές συναλλαγές τόσο της Οργάνωσης όσο και των ηγετών της.

  Έφοδος γίνεται και σε άλλα που φέρεται να ανήκουν σε πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος.

  Δεσμεύτηκαν όλοι οι λογαριασμοί και οι θυρίδες του π. Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

  Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες (Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος) προχώρησε στη δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και άλλων συγγενικών προσώπων τους.

  Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Αρχής, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας του, αλλά και των γονέων του.

  Σημειώνεται ότι ο πατέρας του π. Αντώνιου διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του, αν και έχει αποβιώσει.

  Όπως έγινε δεκτό, η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών έγινε προκειμένου να ελεγχθούν διεξοδικά, αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις (εκροές χρημάτων, κ.λπ.).

  Δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευση τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

  Επίσης, τα οικονομικά της Κιβωτού ελέγχονται προς κάθε κατεύθυνση είτε αφορούν σε χορηγίες είτε σε οτιδήποτε άλλο.

  Η διαδικασία, σύμφωνα με στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες, με τις έρευνες να αφορούν σε πρώτη φάση 15 πρόσωπα που είχαν ενεργό ρόλο στη διοίκηση της "Κιβωτού".

  Πηγή: ΤheΤoc.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ