Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Νοε-2022 10:45

  Κιβωτός του Κόσμου: Γρίφος με τα "αόρατα" παιδιά στις δομές - Στο "κάδρο" 15 τραπεζικοί λογαριασμοί

  Κιβωτός του Κόσμου: Γρίφος με τα "αόρατα" παιδιά στις δομές - Στο "κάδρο" 15 τραπεζικοί λογαριασμοί
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, η οποία έχει μπει στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών.

  Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με βάση τα στοιχεία από τα ιδρύματα της Ελλάδας που φιλοξενούν ανήλικα παιδιά, η Κιβωτός φαίνεται να είχε το χαμηλότερο ποσοστό σε αναδοχές.

  Υπάρχει ακόμα μία ασυμφωνία ανάμεσα στα στοιχεία που έχουν εντοπίσει οι αρχές και σε αυτά που έχουν καταθέσει για το πόσα παιδιά φιλοξενούνταν στις δομές σε όλη την επικράτεια.

  Παράλληλα, συνεχίζεται ο έλεγχος με βάση τις καταγγελίες που έχουν γίνει. Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν ότι είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παιδιών, ιδίως αυτων που φιλοξενούνται και σήμερα στις δομές.

  Εν τω μεταξύ τόσο η Οικονομική Αστυνομία όσο και η Αρχή για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος συνεχίζουν να κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά της Κιβωτού. Έχουν συλλέξει τα τιμολόγια και κάθε διαθέσιμο οικονομικό στοιχείο καθώς τα έσοδα ξεπεράσαν τα 27,5 εκατ. ευρώ τα τελευταία 5 χρόνια. Ψάχνουν να βρουν πού έχουν διατεθεί ενώ αναμένεται να ανοίξουν και τραπεζικοί λογαριασμοί.

  Σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι ζήτημα χρόνου να ζητηθεί άρση απορρήτου για 15 άτομα. Πρόκειται για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα, τα μέλη του ΔΣ που έχουν αντικατασταθεί από την προσωρινή Διοίκηση καθώς και τους υπευθύνους δομών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ