Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Νοε-2022 13:48

  Αυστηρή απάντηση Ντογιάκου στον βουλευτή Τζαβάρα: Θα απαξιωθούν αυτοί που έκαναν αυτές τις απαξιωτικές δηλώσεις

  5679705
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:26

  Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου "σήκωσε” το γάντι που πέταξε προς τις εισαγγελικές αρχές της χώρας ο βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Κων/νος Τζαβάρας, μιλώντας για "άδικες και άκρως απαξιωτικές δηλώσεις”. Αφορμή στάθηκε η δήλωση του βουλευτή και μέλους της κυβερνητικής πλειοψηφίας σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών πως "από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να κλώθουν, πρέπει να βγουν στην δράση".

  Σε αυστηρό ύφος ο κ.Ντογιάκος απαντά στο βουλευτή πως "οι εισαγγελείς δεν "κλώθουν", αλλά διερευνούν σε βάθος, προς πάσα κατεύθυνση, με όλα τα εχέγγυα της αμεροληψίας, κυρίως, όμως, με απόλυτη μυστικότητα, τις ιδιαίτερα σοβαρές υποθέσεις, που το τελευταίο χρονικό διάστημα απασχολούν την κοινή γνώμη, αλλά και γενικά κάθε υπόθεση”.

  Παράλληλα αναφέρει πως στο τέλος της έρευνας "θα απαξιωθούν αυτοί που έκαναν αυτές τις δηλώσεις”: "Τέτοιου είδους δηλώσεις είναι εντελώς άστοχες και άδικες, ενσπείρουν ανησυχία και αμφιβολίες στους πολίτες και, με βεβαιότητα, στο τέλος της έρευνας θα απαξιωθούν εκείνοι που τις έκαναν”.

  Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ντογιάκου έχει ως εξής:

  "Με αφορμή τις άκρως απαξιωτικές δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο", στις 24-11-2022, του Βουλευτή της Κυβερνητικής πλειοψηφίας κ. Κωνσταντίνου ΤΖΑΒΑΡΑ, μεταξύ των οποίων και εκείνη ότι "Από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να κλώθουν, καλό θα είναι να βγουν στη δράση και αυτή έχει μόνο μία κατεύθυνση", υπενθυμίζεται ότι, επί μακρό χρονικό διάστημα και εν μέσω εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών, οι Εισαγγελικές Αρχές της Αθήνας δεν "κλώθουν", αλλά διερευνούν σε βάθος, προς πάσα κατεύθυνση, με όλα τα εχέγγυα της αμεροληψίας, κυρίως, όμως, με απόλυτη μυστικότητα, τις ιδιαίτερα σοβαρές υποθέσεις, που το τελευταίο χρονικό διάστημα απασχολούν την κοινή γνώμη, αλλά και γενικά κάθε υπόθεση.

  Τέτοιου είδους δηλώσεις είναι εντελώς άστοχες και άδικες, ενσπείρουν ανησυχία και αμφιβολίες στους πολίτες και, με βεβαιότητα, στο τέλος της έρευνας θα απαξιωθούν εκείνοι που τις έκαναν”.

  Ένωση Εισαγγελέων: "Δεν ακολουθούμε τις δικές τους υποδείξεις αλλά το Σύνταγμα"

  Αυστηρή είναι η απάντηση και της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος που αναφέρει:

  "Με αφορμή πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις βουλευτή με τις οποίες, αναφερόμενος σε εκκρεμή προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται προς διακρίβωση τέλεσης παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας κ.α., 'συστήνει' στους εισαγγελείς 'να βγουν στην δράση και να μην κλώθουν', η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, διαβεβαιώνει ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση η υπόθεση διερευνάται διεξοδικά και θα περατωθεί εντός του απολύτως αναγκαίου χρόνου, χωρίς η ιδιότητα οποιουδήποτε εμπλεκόμενου σε αυτή να αποτελεί κριτήριο για ευνοϊκή ή δυσμενή μεταχείρισή του, ούτε και λόγο κωλυσιεργίας. Οι παράγοντες του δημόσιου βίου που σε υψηλούς τόνους επικαλούνται τους εισαγγελείς και το αίσθημα εμπιστοσύνης προς την ελληνική δικαιοσύνη ή βάλλουν κατ’ αυτών, ανάλογα με το υπό συζήτηση θέμα και τη θέση που κατέχουν, πρέπει να αντιληφθούν ότι οι εισαγγελικοί λειτουργοί δεν ακολουθούν τις δικές τους κατά περίπτωση υποδείξεις και προτροπές ή τις ευμετάβλητες πλειοψηφίες της κοινής γνώμης, αλλά το Σύνταγμα και τους νόμους που είναι σύμφωνοι με αυτό, τους οποίους και οι ίδιοι οφείλουν να τηρούν, σεβόμενοι πρωτίστως την αρχή της διάκρισης των λειτουργιών του κράτους”.

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

  Ο Πρόεδρος Ευάγγελος Μπακέλας, Εισαγγελέας Εφετών
  Ο Γενικός Γραμματέας , Ιωάννης Σέβης, Εισαγγελέας Πρωτοδικών

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ