Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Νοε-2022 13:13

  Το έργο αναδάσωσης στη Βαρυμπόμπη ολοκληρώθηκε από το Τατόι Club

  Αναδάσωση Βαρυμπόμπη - Τατόι Club
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το έργο αναδάσωσης για την αποκατάσταση της παρόδιας βλάστησης δυτικά της οδού Ερυθραίας ολοκληρώθηκε με τη φύτευση 1.081 δέντρων και 9.873 μεγάλων θάμνων. Οι φυτεύσεις ολοκληρώθηκαν πρόσφατα με μια εθελοντική δράση αναδάσωσης, με τη συμμετοχή των Μελών και των εργαζομένων του TATOΪ Club.

  Στo video παρουσιάζεται η ολοκλήρωση των φυτεύσεων με την Έλλη Βυζαντίου, CEO του ΤΑΤΟΪ Club, και την Έλλη Παγκάλου, αρχιτέκτονα τοπίου και επικεφαλής της ομάδας ειδικών επιστημόνων που ανέλαβαν τη μελέτη του έργου, να δηλώνουν χαρακτηριστικά:  

  Έλλη Βυζαντίου: "Αυτή η δεύτερη δράση αναδάσωσης σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του έργου, που αναλάβαμε ως Ανάδοχοι Αναδάσωσης μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021. Σε συνεργασία με την Πολιτεία και το Δασαρχείο της Πάρνηθας, συστήθηκε μια διεπιστημονική ομάδα με επικεφαλής Δασολόγους με στόχο μια πρότυπη αναδάσωση κατά μήκος της οδού Ερυθραίας.

  Η δράση αυτή υλοποιήθηκε με την πρωτοβουλία του ΤΑΤΟΪ Club και τη συμμετοχή των Mελών και των εργαζoμένων. Θα συνεχίσουμε να περιποιούμαστε και να φροντίζουμε το νέο δάσος μέχρις ότου να μπορέσει να λειτουργήσει μόνο του σε ένα βιώσιμο οικοσύστημα".
   
  Έλλη Παγκάλου: "Οι βασικοί άξονες αυτής της δράσης ήταν πρώτα από όλα η αποκατάσταση ενός φυσικού οικοσυστήματος με στόχο τη βιοποικιλότητα, την ανθεκτικότητα και παράλληλα την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

  Αυτό λοιπόν που θα θέλαμε να κάνουμε εμείς εδώ και σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές  ήταν ουσιαστικά να ενισχύσουμε τα φυτικά είδη με τα είδη που μεγάλωναν στην Πάρνηθα. Ο στόχος μας νομίζω θα επιτευχθεί κυρίως γιατί θα λειτουργήσει ως επιταχυντής αυτής της δράσης δηλαδή τα φυτά θα μεγαλώσουν θα παράξουν σπόρους που ο αέρας και τα ζώα θα μεταφέρουν στην περιοχή και με αυτόν τον τρόπο θα επιταχύνουμε τη διαδικασία της φυσικής αναγέννησης με πολλά είδη".

   

  Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ύψους 1.000.000€, εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας του ΤΑΤΟΪ Club, T∙ACT, και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αχαρνών και του Δήμου Διονύσου, στην περιοχή του Κτήματος Τατοΐου.  

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ