Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Σεπ-2022 17:48

  Δεσμεύτηκε containership στο Λιμάνι του Πειραιά για σαπισμένα κάγκελα

  Μπλόκαρε το τελωνείο στο Ελ. Βενιζέλος με δέματα από το Η.Β.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αναστασίας Βαμβακά

  Στελέχη της Επιθεώρησης πλοίων του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά επέβαλαν πρόστιμο 5.000 ευρώ στο πλοίο "Ever Top" σημαίας Παναμά μετά από καταγγελία ότι το πλοίο είχε σαπισμένα ρέλια (κάγκελα).

  Οι αρχές διαπίστωσαν ότι σε μερικά σημεία τα προστατευτικά κάγκελα που βρίσκονται στους στενούς διαδρόμους γύρω από τα δεμένα container, είχαν σαπίσει, ενώ υπήρχαν και άλλες παρατηρήσεις.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία κατέβαλε την εγγυητική επιστολή στο ταμείο της Επιθεώρησης πλοίων, οπότε πλέον μένει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τον νηογνώμονα και να ικανοποιηθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ώστε το πλοίο να αναχωρήσει ξανά.

  Το πλοίο ήρθε στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά στις 25 Σεπτεμβρίου από την Ολλανδία και μετά από καταγγελίες των λιμενεργατών, παραμένει δεσμευμένο στη ράδα του λιμανιού.

  Από αντίστοιχη παρατήρηση (σαπισμένα ρέλια) στις 28 Απριλίου 2022, 37χρονος λιμενεργάτης, έπεσε από ύψος 12 μέτρων ενώ εκτελούσε εργασίες μέσα σε πλοίο της εταιρείας "PACIFIC OCEAN" με σημαία Χόνγκ Κονγκ στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων. Ο λιμενεργάτης τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι και τα πλευρά. Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά αποφασίστηκε η συντηρητική κατάσχεση του πλοίου για να εξασφαλιστεί η απαίτηση ύψους 400.000 ευρώ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ