Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Σεπ-2022 17:44

  Ειδικό Δικαστήριο - Τουλουπάκη: Δεν υποβάλλω ένσταση κακής συγκρότησης, θέλω να αθωωθώ επί της ουσίας

  Ειδικό Δικαστήριο - Τουλουπάκη: Δεν υποβάλλω ένσταση, θέλω να αθωωθώ επί της ουσίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:20

  Το Ειδικό Δικαστήριο ενώπιον του οποίου δικάζονται τόσο η Ελένη Τουλουπάκη όσο και ο Δημ. Παπαγγελόπουλος απέρριψε το αίτημα να προσκομιστούν έγγραφα που είχε υποβάλλει η πλευρά της πρώην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, έλλειψη εννόμου συμφέροντος αφού δε συνδέεται με συγκεκριμένο αίτημα.

  Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας Όληας Σμυρλή είχε προτείνει να κριθεί αναρμόδιο να κρίνει τη νομιμότητα της κλήρωσης με τα οποία κληρώθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής, τα μέλη που συγκροτούν το Ειδικό Δικαστήριο.

  Στην προηγούμενη συνεδρίαση η υπεράσπιση της Ελένης Τουλουπάκη είχε θέσει ζήτημα νομιμότητας της σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου και ζητούσε να προσκομιστούν οι αναρρωτικές άδειες που πήρε τον μήνα Ιούλιο δικαστής, αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης.

  Η εισαγγελέας τόνισε ότι η Βουλή έχει την ευθύνη για την τήρηση της νομιμότητας της κλήρωσης και το ζήτημα αυτό είναι κάτι που εκφεύγει από τον έλεγχο του Ειδικού Δικαστηρίου.

  Βέβαια, κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο δικηγόρος της Ελένης Τουλουπάκη, Γιάννης Μαντζουράνης ξεκαθάρισε ότι "η κυρία Τουλουπάκη δεν θα υποβάλει ένσταση σχετικής ακυρότητας της διαδικασίας".

  "Δε θέτουμε θέμα καλής ή κακής σύστασης δικαστηρίου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι αποδεδειγμένες οι μεθοδεύσεις που ακολούθησαν οι κατασκευαστές των πλυντηρίων της Novartis για να καλυφθεί ο αριθμός δέκα των δικαστών και να συγκροτηθεί το Ειδικό Δικαστήριο. Μας έδωσε ωστόσο εντολή η κυρία Τουλουπάκη, να μην υποβληθεί καμία ένσταση ακυρότητας και θα εφαρμόσουμε την εντολή της. Η κυρία Τουλουπάκη επιδιώκει να αθωωθεί επί της ουσίας για να αποδειχθεί ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας", είπε.

  Αίτημα παράστασης από την Γεωργία Τσατάνη

  Αίτημα παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας υπέβαλλε στο Ειδικό Δικαστήριο η συνταξιούχος πλέον εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη, που κατά το κατηγορητήριο δέχθηκε παρεμβάσεις και πιέσεις από τον τότε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο την περίοδο που χειριζόταν υποθέσεις του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

  Η υπεράσπιση του κ. Παπαγγελόπουλου υπέβαλλε αντιρρήσεις στο αίτημα με το δικαστήριο να επιφυλάσσεται να απαντήσει.

  Νωρίτερα, η πρόεδρος της έδρας ανακοίνωσε τους πρώτους πέντε μάρτυρες που θα εξετάσει και είναι οι Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Ξανθός, Έφη Χριστοφιλοπούλου, αλλά και οι πρώην επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ