Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Σεπ-2022 18:01

  Να σταματήσει η δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ Α. Ρέτζιου ζητούν Ομοσπονδίες και Ενώσεις ιατρών

  Να σταματήσει η δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ Α. Ρέτζιου ζητούν Ομοσπονδίες και Ενώσεις ιατρών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο ιατρικός κόσμος καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη, στις 28 Νοεμβρίου, της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτης Ρέτζιου, "κατηγορούμενη για παραβίαση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων".

  Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, "η πρόεδρος της Ομοσπονδίας κατηγορείται ότι στη συγκέντρωση των υγειονομικών μπροστά από το υπουργείο Υγείας, στις 24/9/2020 αρνήθηκε "να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις" των αστυνομικών όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα. Η κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ στο υπουργείο Υγείας είχε πραγματοποιηθεί με αίτημα τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού μέσα στην πανδημία".

  Η Ένωση Ιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), απαιτεί "να σταματήσει τώρα οποιαδήποτε δίωξη στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ".

  Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την συμπαράστασή του στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ και τονίζει ότι "οι πολίτες έχουν δικαίωμα να εκφράζουν τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, οι οποίες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνονται αιτία για δικαστικές διενέξεις. Ειδικά μάλιστα, όταν πρόκειται για μέλη του ιατρικού κόσμου που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους".

  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) "καταγγέλλει και καταδικάζει" την παραπομπή σε δίκη της Α. Ρέτζιου. Δηλώνει ότι "το υγειονομικό κίνημα δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται" και "συνεχίζει τη δράση του, τις κινητοποιήσεις για την προάσπιση της δημόσιας Υγείας και των εργαζομένων".

  Η ΟΕΝΓΕ έχει προκηρύξει 24ωρη πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτωβρίου και συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοεμβρίου. Καλεί δε τα μέλη της να δώσουν αγωνιστικό "παρών" την ημέρα της δίκης, 28/11/2022, στα δικαστήρια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ