Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Ιουν-2022 17:20

  Στον επιχειρηματία Βασίλη Κάτσο πέρασε η βίλα του Δημήτρη Κοντομηνά στην Ύδρα

  Στον επιχειρηματία Βασίλη Κάτσο πέρασε η βίλα του Δημήτρη Κοντομηνά στην Ύδρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

  Στην εταιρεία Καλό Λιβάδι, συμφερόντων του επιχειρηματία Βασίλη Κάτσου, πέρασε η βίλα του Δημήτρη Κοντομηνά στην Ύδρα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Capital.gr.

  Θυμίζουμε ότι η κατοικία, η οποία βγήκε σε πλειστηριασμό την περασμένη Παρασκευή, τελικά πέρασε στην επενδυτική εταιρεία Καλό Λιβάδι, η οποία ανήκει στον Βασίλη Κάτσο, με το ποσό της κατακύρωσης να κλείνει στα 2,761 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά περίπου 710.000 ευρώ σε σχέση με την τιμή εκκίνησης, η οποία είχε οριστεί στα 2.055.000. 

  Να σημειωθεί ότι η Μαρία Κοντομηνά είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα ενώπιον της δικαιοσύνης προκειμένου να αναστείλει τη διαδικασία του πλειστηριασμού, τα οποία ωστόσο απορρίφθηκαν. Το τελευταίο διάστημα, περιουσιακά στοιχεία του Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας πορείας του είχε χτίσει ένα αξιοζήλευτο χαρτοφυλάκιο επιχειρήσεων και ακινήτων, έχουν βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, με πιο πρόσφατο τον πλειστηριασμό της συγκεκριμένης βίλας στην Ύδρα, ένα νησί το οποίο ο γνωστός επιχειρηματίας επισκεπτόταν αρκετά συχνά καθώς κατείχε ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι επιλέχθηκε η Ύδρα για την τέλεση της εξόδιου ακολουθίας όταν έφυγε από την ζωή τον περασμένο Μάρτιο.

  Θυμίζουμε ότι ο κ. Κάτσος, ο οποίος ξεκίνησε από τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, αναλαμβάνοντας την οικογενειακή επιχείρηση Pharmathen έχει τα τελευταία χρόνια προχωρήσει σε μια σειρά από επενδύσεις στον κλάδο του real estate, των τροφίμων και του καφέ διατηρώντας συμμετοχές μέσω του VNK Capital -στο οποίο συμμετέχει και η αδελφή του Νέλλη- σε εταιρείες όπως τα ντολμαδάκια Παλίρροια και η Cafetex (Coffeeway), ενώ επιπλέον συμμετέχει και στο mega project στο Ελληνικό καθώς και στο Butterfly Residences, το οποίο περιλαμβάνει την ανάπτυξη πολυτελών κατοικιών στα νότια προάστια. 
   

  Η βίλα των τριών επιπέδων στο λιμάνι της Ύδρας

  Ο πλειστηριασμός, τον οποίο επίσπευδε η Eurobank, στρεφόταν εναντίον της εταιρείας Διευρωπαϊκή Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων, η οποία συστάθηκε το 1980 και στην οποία ανήκε η εν λόγω κατοικία. Πρόκειται για μια κατοικία, η οποία βρίσκεται σε ύψωμα και "βλέπει" το λιμάνι της Ύδρας καθώς εντοπίζεται πάνω από την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

  Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το συγκεκριμένο ακίνητο αποτελείται από ένα οικόπεδο επιφάνειας 363,14 τ.μ., στο οποίο έχει ανεγερθεί μια πολυτελής οικία, η οποία αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα και περιλαμβάνει έξι κύρια δωμάτια και βοηθητικούς χώρους. Όπως επισημαίνεται, η βίλα είναι πολυτελώς ανακατασκευασμένη, έχει συνολική επιφάνεια 453,21 τ.μ. ενώ διαθέτει ανεμπόδιστη θέα προς το λιμάνι της Ύδρας και παρουσιάζει εύκολη πεζή πρόσβαση. Στο πρώτο επίπεδο, επιφάνειας 20,20 τ.μ. υπάρχει υδατοδεξαμενή. Το δεύτερο επίπεδο, το οποίο έχει επεκταθεί αυθαίρετα, έχει τελική επιφάνεια χώρου κύριας χρήσης 220,22 τ.μ. και αποτελείται από καθιστικό δίπλα στην αυλή, χώρο μεγάλης κουζίνας, βοηθητικό δωμάτιο, διάδρομο, λουτρό και τέσσερα master υπνοδωμάτια με προθάλαμο καθώς και μεγάλο στεγασμένο εξωτερικό διάδρομο.

  Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη στάθμη κατά ένα μεγάλο τμήμα της δεν έχει φυσικό φωτισμό λόγω της έντονης κλίσης του εδάφους. Το τρίτο επίπεδο, επιφάνειας 227,74 τ.μ., παρουσιάζει υπέρβαση ύψους και αποτελείται από καθιστικό, τραπεζαρία, master υπνοδωμάτιο με βεστιάριο και λουτρό, έτερα δύο βοηθητικά δωμάτια για ξενώνες, μικρή αποθήκη και το εσωτερικό κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον κάτω όροφο. Έχει δάπεδα ξυλείας, εξωτερικά κουφώματα ξυλείας, ντουλάπια κουζίνας και λουτρά πολυτελούς κατασκευής ενώ για τη θέρμανση και την ψύξη έχει τοποθετηθεί κεντρικός κλιματισμός. Στην εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον εξωτερικά, η κατοικία βρίσκεται σε άριστο βαθμό συντήρησης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ