Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Ιουν-2022 15:15

  Κορονοϊός: Ανοίγει στις 27/6 η πλατφόρμα για δεύτερη αναμνηστική δόση

  168567652
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:30

  Στην εισήγηση να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών, εφόσον το επιλέξουν, προχώρησε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών που συνεδρίασε σήμερα. 

  Η δεύτερη αναμνηστική δόση δεν είναι υποχρεωτική, εντούτοις κατά την Επιτροπή προτάθηκε το άνοιγμα της πλατφόρμας λόγω της έκρηξης κρουσμάτων που καταγράφεται.

  Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60, αναφέρει η Επιτροπή σε σχετική ανακοίνωση.

  Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν.

  Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν τη Δευτερα 27-06-22.

  Βίκυ Κουρλιμπίνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ