Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Ιουν-2022 13:03

  "Μάχη" για να μην αναβληθούν οι πρώτες συλλογικές αγωγές για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

  Δολοφονία Μακρή: Ισόβια για τον έναν και πρόσκαιρη κάθειρξη για τον άλλον επέβαλε το ΜΟΔ στους δύο αδελφούς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Μάχη" για να μην δοθεί αναβολή στην εκδίκαση της συλλογικής αγωγής καταναλωτικών ενώσεων και επαγγελματικών ομάδων για τη ρήτρα αναπροσαρμογής της ΔΕΗ καταβάλλουν αυτή την ώρα στο Πρωτοδικείο οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των τελευταίων.

  Η πλευρά της ΔΕΗ ζήτησε αναβολή της δίκης ενόψει της επικείμενης απόφασης μετά από δική αίτηση για να κριθεί με το θεσμό της πιλοτικής δίκης το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Άρειο Πάγο. Ωστόσο, οι δικηγόροι των καταναλωτών χαρακτηρίζουν προσχηματικό και παρελκυστικό το αίτημα αναβολής και κυρίως ζητούν από την πλευρά της ΔΕΗ να δεσμευθεί πως μέχρι να κριθεί η υπόθεση από το ανώτατο δικαστήριο δεν θα υπάρξει διακοπή ρεύματος σε κανέναν καταναλωτή.

  Μάλιστα, επικαλέστηκαν μαρτυρία της ΔΕΗ ότι σε καθημερινή βάση υπάρχουν δεκάδες αιτήματα διακοπής ρεύματος ακόμα και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και γι'αυτό ζήτησαν από το δικαστήριο ακόμα και αν αναβάλει την αγωγή να εκδώσει απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων ως δίχτυ προστασίας για τους καταναλωτές που κινδυνεύουν επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν και μπορεί  να μείνουν χωρίς ρεύμα.

  Π. Στάθης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ