Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Μαϊ-2022 14:13

  Υπόθεση Novartis: Σφοδρή επίθεση Παπαγγελόπουλου κατά της ανακρίτριας του Α. Π.

  Παπαγγελόπουλος: Προθεσμία για 8 Απριλίου για τη “σκευωρία” Novartis
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πυρά κατά της ανακρίτριας του Αρείου Πάγου που εξετάζει την υπόθεση της "σκευωρίας” Novartis που φέρεται να στήθηκε κατά πολιτικών αντιπάλων του τότε κυβερνώντος κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ) με κεντρικό κατηγορούμενο τον Δημ. Παπαγγελόπουλο εξαπολύουν οι συνήγοροί του.

  Με ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν πως αρνείται σκοπίμως να εξετάσει αιτήματα για εξέταση αποδεικτικών μέσων, μαρτύρων και εγγράφων και αρνείται να ενσωματώσει τις δικογραφίες κατά των πολιτικών προσώπων(που έχουν απαλλαγεί οι 9 στους 10).

  Οι συνήγοροι του, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Μάνος Ροδουσάκης, παραπέμπουν σε σειρά αιτημάτων που έχουν κατατεθεί προς την ανακρίτρια της υπόθεσης, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου προκειμένου να γίνει εξέταση αποδεικτικών μέσων, μαρτύρων και εγγράφων.

  Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν, η αρμόδια ανακρίτρια κατά παράβαση του δικονομικού κανόνα "μέχρι σήμερα, δια της απραξίας και δια της σιωπής, αρνείται σκοπίμως την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων".

  Ισχυρίζονται επίσης ότι "αποφεύγει χωρίς αιτιολογία να εξετάσει σημαντικότατους μάρτυρες. Αποφεύγει χωρίς αιτιολογία να ενταχθούν στην παρούσα δικογραφία, το ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης όπου προκύπτουν ξεκάθαρα οι παραδοχές του Κωνσταντίνου Φρουζή ότι η Novartis δωροδοκούσε Έλληνες υπουργούς".

  Παράλληλα, σημειώνουν ότι "αποφεύγει χωρίς αιτιολογία να ενσωματώσει στην παρούσα δικογραφία τα σώματα των δικογραφιών που σχηματίστηκαν σε βάρος των πολιτικών προσώπων".

  Ακυρότητα της ανακριτικής διαδικασίας

  Όπως αναφέρουν οι συνήγοροι του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ "τα εν λόγω αποδεικτικά αιτήματα, τα οποία έχουν υποβληθεί δυνάμει του άρθρου 102 ΚΠΔ δεν στοχεύουν μόνο στην υπεράσπιση του κ. Παπαγγελόπουλου, πράγμα που θα ήταν αρκετό από μόνο του για την κα. Ανακρίτρια ώστε να τα έχει εξετάσει ήδη, αλλά πρωτίστως τα εν λόγω αποδεικτικά αιτήματα στοχεύουν στην αποκάλυψη της ουσιαστικής αλήθειας, η αναζήτηση της οποίας αποτελεί καθήκον της κ Ανακρίτριας".

  Θέτοντας το ερώτημα, "γιατί η κα. Ανακρίτρια αρνείται να ενσωματώσει στη δικογραφία το σώμα του εγκλήματος;", οι συνήγοροι υποστηρίζουν πως "τυχόν απόρριψη των αιτημάτων μας, προκαλεί απόλυτη ακυρότητα της ανακριτικής διαδικασίας, κατάσταση που θα προκαλέσει μεγαλύτερη καθυστέρηση από όσο τυχόν θα προκαλούσε η ικανοποίηση όλων των αποδεικτικών αιτημάτων του εντολέα μας".

  Οι δικογραφίες πολιτικών προσώπων

  "Εννέα άνθρωποι αθώοι κατηγορούνται ότι έστησαν δικογραφίες σε βάρος πολιτικών προσώπων. Το ειδικό αντικείμενο του εγκλήματος είναι αυτές οι δικογραφίες. Αναρωτιόμαστε λοιπόν οι συνήγοροι για ποιο λόγο δεν έχουν ήδη ενσωματωθεί στην παρούσα δικογραφία αυτές οι δήθεν κατασκευασμένες δικογραφίες. Γιατί χρειάστηκε να υποβάλουμε αυτό το τόσο απλό και αυτονόητο ερώτημα και γιατί μέχρι σήμερα αυτό το αίτημα και αναπάντητο παραμένει και αναιτιολόγητο" σημειώνουν οι κ.κ. Παπαγγελόπουλος και Ροδουσάκης.

  "Η εκκωφαντική σιωπή της Ανακριτικής Αρχής και η διστακτικότητα εξέτασης των υποβληθέντων αιτημάτων οδηγεί στον κίνδυνο να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η Κα Αλεβιζοπούλου, δεν ενδιαφέρεται για την αποκάλυψη της ουσιαστικής αλήθειας" προσθέτουν.

  Και καταλήγουν: "Είναι απολύτως βέβαιο ότι κάποιοι επιθυμούν, τα στοιχεία, που υπάρχουν στις δικογραφίες για πολιτικά πρόσωπα, να παραμείνουν αδιευκρίνιστα. Δεν θα το επιτρέψουμε πρωτίστως παραμένοντας πιστοί στο υπερασπιστικό μας καθήκον, προβαίνοντας συγχρόνως, δια της αποκάλυψης και νέων στοιχείων στην πλήρη διευκρίνιση των επιτηδευμένα αδιευκρίνιστων στοιχείων".

  Π. Στάθης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ