Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 22-Μαϊ-2022 08:11

  Στο κατώφλι των πλειστηριασμών δύο ακόμη ακίνητα του Καρούζου στο Ηράκλειο

  Στο κατώφλι των πλειστηριασμών δύο ακόμη ακίνητα του Καρούζου στο Ηράκλειο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη 

  Ένα ακόμη επεισόδιο αναμένεται να γραφτεί στο ατελείωτο…σήριαλ των ακινήτων που αποκτήθηκαν από το ζεύγος των Γιάννη Καρούζου και Ρεβέκκας Σκαφτούρα, οι οποίοι στο παρελθόν συμμετείχαν σε ένα γαϊτανάκι αγοραπωλησίας οικοπέδων και κτιρίων σε μερικές από τις ακριβότερες περιοχές της Αθήνας, όπως στην Γλυφάδα αλλά και  στην περιφέρεια με ιδιαίτερη έμφαση στην Κρήτη.

  Έτσι, λοιπόν, δύο ακόμη ακίνητα, τα οποία προέρχονται από τον μακρύ κατάλογο των ακινήτων, που συνδέονται με κάποια από τις πολυάριθμες εταιρείες, που είχε ιδρύσει ο επιχειρηματίας και η πρώην σύζυγός του, θα βγουν σε πλειστηριασμό στις αρχές Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια της περιβόητης δράσης τους στο εγχώριο real estate, είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν περίπου 200 ακίνητα, δημιουργώντας σχεδόν και μια ξεχωριστή εταιρεία για κάθε ένα από αυτά. 

  Τα δύο οικόπεδα στην Νέα Αλικαρνασσό 

  Συγκεκριμένα, στις 2 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί-εφόσον δεν υπάρξει κάποια αναβολή καθώς οι συμβολαιογράφοι έχουν ανακοινώσει αποχή από τα καθήκοντά τους από τις 30 Μαΐου μέχρι τις 20 Ιουνίου-για δύο αγροτεμάχια στο Ηράκλειο της Κρήτης, τα οποία κατασχέθηκαν λόγω οφειλών της Carouzos Real  Estate. Ο ένας πλειστηριασμός αφορά σε ένα αγροτεμάχιο, το οποίο εκτείνεται σε μια συνολική επιφάνεια 50.882,52 τ.μ. και βρίσκεται εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου και εκτός ζώνης στη θέση Ρουσσές ή Δύο Αοράκια στην Νέα Αλικαρνασσό του Ηρακλείου Κρήτης.

  Το εν λόγω οικόπεδο θεωρείται άρτιο και οικοδομήσιμο ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,3 εκατ. ευρώ. Ο άλλος πλειστηριασμός, ο οποίος έχει δρομολογηθεί για την ίδια ημέρα, αφορά πάλι σε ένα αγροτεμάχιο, εκτός σχεδίου πόλης στην ίδια ακριβώς περιοχή, το οποίο έχει επιφάνεια 19.708,33 τ.μ. ενώ η τιμή εκκίνησης ανέρχεται στις 560.000 ευρώ. Και στους δύο πλειστηριασμούς επισπεύδουσα είναι η Εθνική Τράπεζα ενώ και στο παρελθόν είχαν αναρτηθεί στην πλατφόρμα, ωστόσο η διαδικασία είχε τεθεί σε αναστολή. 

  Οι περιορισμοί στις χρήσεις 

  Η περιοχή, στην οποία εντοπίζονται και τα δύο οικόπεδα, έχει χαρακτηριστεί με ΦΕΚ ως ζώνη χονδρεμπορίου στον χώρο της Λαχαναγοράς του Ηρακλείου, κάτι που σημαίνει ότι επιτρέπονται μόνο συγκεκριμένες χρήσεις γης. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, στα πλεονεκτήματα των συγκεκριμένων ακινήτων συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η εύκολη πρόσβαση προς το διεθνές αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης,  τον λιμένα του Ηρακλείου και τη νέα εθνική οδό Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου καθώς και η άμεση γειτνίαση στην ΒΙΠΕ Ηρακλείου ενώ έχουν απεριόριστη και ανεμπόδιστη θέα.

  Από την άλλη, στα μειονεκτήματα της μεγαλύτερης έκτασης περιλαμβάνεται το τριγωνικό της σχήμα ενώ σαν μειονεκτήματα για το μικρότερο οικόπεδο αναφέρεται ότι είναι παραρεμάτιο, εμφανίζει σχήμα ακανόνιστο και είναι επίπεδο στο δυτικό τμήμα και επικλινές ανατολικά. Να σημειωθεί ότι στις 22 Ιουνίου θα βρεθεί αντιμέτωπο με τον πλειστηριασμό ένα ακόμη ακίνητο, το οποίο και αυτό με την σειρά του ανήκε στην Carouzos Real  Estate. Πρόκειται για ένα οικόπεδο επιφάνειας 2.145,04 τ.μ., το οποίο εντοπίζεται σε κεντρικό σημείο της Γλυφάδας με την τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στα 7,761 εκατ. ευρώ. Τέλος, θυμίζουμε ότι πρόσφατα πέρασε σε νέα χέρια ένα πολυώροφο κτίριο, το οποίο βρίσκεται απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα, το οποίο προηγουμένως ήταν κάτω από την ιδιοκτησία της Larissis Station Τεχνική, εταιρείας που συνδεόταν με το ζεύγος Καρούζου-Σκαφτούρα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ