Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Μαρ-2022 15:58

  Υποχρεωτικά εφοδιασμένα με αλυσίδες όλα τα αυτοκίνητα από Οκτώβριο έως Απρίλιο

  Υποχρεωτικά εφοδιασμένα με αλυσίδες όλα τα αυτοκίνητα από Οκτώβριο έως Απρίλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Όλοι οι οδηγοί θα πρέπει πλέον να έχουν στο όχημά τους αλυσίδες, χιονοκουβέρτες ή να φέρουν χιονολάστιχα, από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, προβλέπει υπουργική απόφαση που υπογράφηκε, ενημέρωσε ο υφΥπ. Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος μιλώντας στο SKAI.

  Ο κ.  Παπαδόπουλος ανακοίνωσε επίσης ότι η τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων θα γίνει υποχρεωτικό μάθημα για τους υποψήφιους οδηγούς και μάλιστα θα εξετάζονται δειγματοληπτικά.

  Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι η απόφαση θα ισχύσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς χρειάζεται ένα διάστημα μέχρι να δημοσιοποιηθεί.

  Ο κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε επίσης ότι μέχρι τέλος Μαϊού θα έχει δοθεί στη δημοσιότητα ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, που θα τεθεί σε διαβούλευση και εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει τεθεί σε λειτουργία.

  Σημείωσε ότι θα πλησιάζει την πραγματικότητα χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι θα μειωθούν τα όρια ταχύτητας στις πόλεις και θα αυξηθούν σε κάποια σημεία των εθνικών οδών. 

  Αναφερόμενος στα υδατοδρόμια, εκτίμησε ότι ενδεχομένως μέσα στο καλοκαίρι να έχουν τεθεί σε πιλοτική λειτουργία εκείνα στο Ιόνιο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ