Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Μαρ-2022 17:07

  O Άρειος Πάγος στέλνει το ηχητικό Βγενόπουλου στην Οικονομική Εισαγγελία για να αποφασίσει για έρευνα

  5259636
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Η κατάργηση της αρμοδιότητας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ελέγχει δικαστικούς (δημόσιους) λειτουργούς με το νέο Ποινικό Κώδικα, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, οδηγεί το ηχητικό Βγενόπουλου στον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρ. Μπαρδάκη αφού η υπηρεσία του συνενώθηκε με την Εισαγγελία Διαφθοράς ώστε να αποφασίσει.

  Ετσι, ο Χρήστος Μπαρδάκης είναι αυτος που θα κρίνει τι θα γίνει την αρχειοθετημένη μήνυση του Ανδρέα Βγενοπούλου σε βάρος της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και μίας γυναίκας που φέρεται να εμφανίστηκε ως "αγγελιοφόρος" της άλλοτε επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, μέσω της οποίας του ζητήθηκε να τοποθετήσει χρήματα μέσα σε "βιβλίο", προκειμένου να επισπευστεί η απόφαση για την έκδοση δύο συνεργατών του από την Ελλάδα στην Κύπρο.

  Η μελέτη για το αν θα ανασυρθεί από το αρχείο η έρευνα , που ανατέθηκε την 1η Μαρτίου στον αντιεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Γεώργιο Σκιαδαρέση , προσέκρουσε σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο στον σκόπελο της καταργησης του άρθρου 29 παρ. 4 ΚΠΔ, το οποίο όπως ίσχυε μέχρι την ψήφιση του Κώδικα του 2019, ανέθετε την προκαταρκτική εξέταση για δικαστικούς λειτουργούς σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. 

  Τώρα όμως , όπως αναφέρει σύμφωνα με δικαστικές πηγές ο αντεισαγγελέας του δικαστηρίου κ.Σκιαδαρέσης σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 35 ΚΠΔ αρμοδιότητα για αυτό έχει ο Εισαγγελέας Εφετών, Προϊστάμενος του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. Εν προκειμένω ο Χρήστος Μπαρδάκης.

  Η παραγγελία

  Ο κ. Σκιαδαρέσης στον οποίο είχε αρχικά ανατεθεί η έρευνα για το ενδεχόμενο ανάσυρσης της δικογραφίας, έχει διαβιβάσει τη δικογραφία στον επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας, ο οποίος πλέον καλείται να αξιολογήσει σχετικά με το πρωτοεμφανιζόμενο ηχογράφημα αν είναι νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο και μπορεί να ληφθεί υπόψη, αν είναι γνήσιο και αν πράγματι είναι νέο αποδεικτικό στοιχείο, ώστε, κατά περίπτωση, να ανασύρει τη δικογραφία και να επανεξετάσει ή όχι την υπόθεση, με την αναγκαία ειδική επισήμανση αν κατά τον έλεγχο αξιολογηθεί ως μη γνήσιο ή παράνομο, το ηχογράφημα αυτό, να ενεργήσει αρμοδίως ώστε να ελεγχθεί ποινικά η παραγωγή του και η χρησιμοποίησή του.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ