Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Μαρ-2022 20:46

  Γ. Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση δεν ήταν και δεν είναι αμέτοχη στον πόνο των πολιτών

  Γιώργος Κουμουτσάκος: Χρέος η σύσταση Έδρας Ναυτιλιακών Σπουδών στην Ακαδημία Αθηνών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ανάγκη στήριξης των πολιτών στις προφανείς οικονομικές δυσκολίες τους εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης που προκαλεί και επιδεινώνει ο πόλεμος στην Ουκρανία, υπογράμμισε ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, Βουλευτής του Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον Real FM.

  Για την ακρίβεια

  Η κυβέρνηση δεν ήταν και δεν είναι αμέτοχη στον πόνο και τις δυσκολίες των πολιτών, το απέδειξε με όλα τα μέτρα στήριξης και τα 43,3 δις.  στην εποχή της πανδημίας. Υπήρξαν πολύ ουσιαστικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας πριν από τον πόλεμο, όπως η επιδότηση, η στήριξη για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η μείωση μιας σειράς φόρων που επίσης βοήθησαν τα νοικοκυριά στο μηνιαίο εισόδημά τους και πολλές άλλες προσπάθειες όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού.

  Σήμερα η κυβερνητική προσπάθεια κινείται -εκ των πραγμάτων-  σε δύο επίπεδα. Πρώτον σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, έχει αναληφθεί σοβαρή πρωτοβουλία από τον πρωθυπουργό χθες για ουσιαστική στήριξη, η δημιουργία ενός ταμείου προκειμένου να δοθούν χρήματα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε αυτήν την πολύ οδυνηρή οικονομικά στιγμή.

  Δεύτερον στο εσωτερικό, προσπαθούμε να δούμε ένα νέο μείγμα ενεργειακής πολιτικής. Φαίνεται ότι το θέμα των λιγνιτικών μονάδων και του άνθρακα ξαναμπαίνει στο τραπέζι αλλά με προσοχή. Το υγροποιημένο αέριο είναι μια άλλη πηγή, επεσήμανε ο κ. Κουμουτσάκος.

  Σχετικά με την Ουκρανία και τις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι η εμπειρία έχει δείξει ότι στις πολύ μεγάλες και σοβαρές διαπραγματεύσεις, πριν το φως έχουμε το βαθύτερο σκοτάδι. Όταν όλα θα δείχνουν ότι είμαστε σε μία δυναμική οριστικής ρύθμισης και συμφωνίας, θα έχουμε ένα διάστημα πολύ σκληρών αντιπαραθέσεων στο πεδίο ώστε οι δύο πλευρές να πάν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τις καλύτερες δυνατές θέσεις στο πεδίο. Επομένως, εκτιμά ο Βουλευτής της ΝΔ, περιμένουμε συνέχεια επιθετικότητας από τη Ρωσία και αντίστοιχα άμυνας από την Ουκρανία. Πριν το φως μιας συμφωνίας θα έχουμε ένα βαθύ σκοτάδι, όσον αφορά τις επιχειρήσεις.

  Για την απουσία αρμόδιων για ανθρωπιστικά θέματα Διεθνών Οργανισμών

  Ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και την αρνητική του έκπληξη για την ιδιαίτερα αδύναμη παρουσία των αρμοδίων για ανθρωπιστικά θέματα διεθνών οργανισμών από το πεδίο. "Είναι ακατανόητο γιατί δεν βλέπουμε τον Ερυθρό Σταυρό ενεργά και πανταχού παρόντα και υποστηρικτή ενός λαού που ζει μια τραγωδία, όπως και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών με την εμπειρία του στη διαχείριση ανθρωπιστικών κρίσεων", υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος. 

  Για την επικείμενη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, υπογραμμίζοντας ότι "συζητώ δεν σημαίνει και συμφωνώ ή συναινώ",  σημείωσε ότι χρειάζεται αυτή η συνάντηση σε μια συγκυρία που γενικευμένης διεθνούς κατακραυγής απέναντι στις αναθεωρητικές λογικές εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Είναι μια ευκαιρία για να ξαναπιάσουν το νήμα επικοινωνίας που είχε κόψει ο Ερντογάν. 

  Στη συγκεκριμένη συγκυρία υπάρχουν συγκλίσεις ανησυχιών μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας όπως το προσφυγικό το ενεργειακό και θέματα ασφάλειας στην περιοχή. Υπάρχουν συγκλίσεις ανησυχιών δεν υπάρχουν όμως συγκλίσεις θέσεων όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά. Εκεί η Τουρκία φρόντισε, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα με την αδιανόητη και απαράδεκτη στάση της να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο την απόσταση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ