Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Φεβ-2022 18:00

  Υπόθεση Novartis: Στο εδώλιο ο Κωνσταντίνος Φρουζής και δύο γιατροί

  Υπόθεση Novartis: Στο εδώλιο ο Κωνσταντίνος Φρουζής και δύο γιατροί
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε δίκη παραπέμπονται ο Κωνσταντίνος Φρουζής και δύο γιατροί για την υπόθεση Novartis σύμφωνα με βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου.

  Ο κ. Φρουζής βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και οι δύο γιατροί για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας. Το παραπεμπτικό βούλευμα υιοθετεί την πρόταση της εισαγγελέως Ελένης Μιχαλοπούλου η οποία ζητούσε την παραπομπή των κατηγορουμένων που φέρονται να εμπλέκονται στη διαδρομή "μαύρου χρήματος" που μέσω διαφημιστικών εταιρειών ξεπλενόταν για να καταλήξει στους τελικούς αποδέκτες.

  Σύμφωνα με το βούλευμα, οι δύο γιατροί φέρονται να συνταγογραφούσαν σκευάσματα της Novartis έναντι αμοιβής, ενώ σε έναν από τους γιατρούς η έρευνα εμφανίζεται να εντόπισε 4.000 ευρώ που προέρχονταν από εμβάσματα της εταιρείας. Η εισαγγελική λειτουργός, στην πρόταση της, περιγράφει αναλυτικά τη δράση της φαρμακοβιομηχανίας στη χώρα μας , με κεντρικό πρόσωπο τον Κωνσταντίνο Φρουζή, κατά την περίοδο 2012-2015, με στόχο, όπως αναφέρει, να αυξηθούν τα κέρδη της.

  Αν και αρχικά είχε ασκηθεί δίωξη σε συνολικά 15 γιατρούς, τελικά στο εδώλιο παραπέμπονται δύο, καθώς για τους υπόλοιπους δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ή οι πράξεις είχαν υποπέσει σε παραγραφή.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ