Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Φεβ-2022 12:01

  Νέα πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών η Μελίνα Τραυλού

  Νέα πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών η Μελίνα Τραυλού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:48

  Λευκός καπνός για την θέση του Προέδρου της Ένωσης, Ελλήνων Εφοπλιστών. Η κ. Μελίνα Τραυλού, μέχρι πρόσφατα γραμματέας της ΕΕΕ, θεωρείται μια εξαιρετικά επιτυχημένη και δραστήρια επιχειρηματίας, και πλέον είναι η νέα πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ).

  Η κ. Τραυλού αναδείχθηκε πρώτη σε αριθμό ψήφων μεταξύ 42 υποψηφίων στις αρχαιρεσίες της Ενωσης που έλαβαν χώρα χθες, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του αντιπροσωπευτικού φορέα της ελληνόκτητης ποντοπόρου ναυτιλίας.

  Ήταν η πρώτη φορά μετά το 1974 που το το εκλεκτορικό σώμα της ΕΕΕ χρειάστηκε να ψηφίσει για την θέση του προέδρου, αφού συνήθως ο τελικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου ήταν ένας.

  Είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία των 100 και πλέον ετών της Ένωσης και διαδέχεται τον απερχόμενο και επί τέσσερις συνεχόμενες θητείες πρόεδρο κ. Θεόδωρο Βενιάμη.

  Η κ. Τραυλού είναι επί σχεδόν δύο δεκαετίες επικεφαλής της ναυτιλιακής Neptune Lines, που ίδρυσε ο πατέρας της, Νίκος Τραυλός, το 1973 και ελέγχει και διαχειρίζεται μεικτό στόλο οχηματαγωγών αλλά και φορτηγών μεταφοράς ξηρού φορτίου χύδην. Η εταιρεία της ακολουθεί σύγχρονα πρότυπα διοίκησης και εφαρμόζει πρωτοποριακές τακτικές σε θέματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, με διεθνή αναγνώριση.

  Γνωρίζει τα εθνικά θέματα, αφού είναι επί σειρά ετών μέλος στα προεδρία της ΕΕΕ και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας όπως όμως και τα ευρωπαϊκά θέματα, με παρουσία στην ECSA και στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Η σύνθεση του ΔΣ 

  Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο, συνήλθε σήμερα 10 Φεβρουαρίου 2022 στα γραφεία της ΕΕΕ και συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής: 

  Πρόεδρος:           Τραυλού Ν. Μελίνα
  Αντιπρόεδροι:      Χανδρής Δ. Μιχαήλ, Λαιμός Ν. Αντώνιος-Θωμάς
  Γραμματείς:        Φαφαλιός Ι. Δημήτριος, Βενιάμης Θ. Νικόλαος
  Ταμίας:          Ξυλάς Α. Ιωάννης
  Αναπλ. Ταμίας:    Καρούσης Ι. Κωνσταντίνος


  Μέλη οι κ.κ. :   Αγγελικούση Ι. Μαρία, Αγγελόπουλος Κ. Γεώργιος, Γιουρούκος Δ. Γεώργιος, Δράγνης Π. Ιωάννης, Ευσταθίου Α. Φίλιππος, Κανελλάκης Χ. Φραγκίσκος, Καραγεωργίου Κ. Γεώργιος, Κουμάνταρος Γ. Ιωάννης, Κούστας Δ. Ιωάννης (Δρ.), Κωνσταντακόπουλος Β. Κωνσταντίνος, Λεκανίδης Δ. Στέφανος, Λιβανός Σ. Γεώργιος, Λύρας Κ. Ιωάννης, Μαρινάκης Μ. Ευάγγελος, Μαρτίνος Κ. Νικόλαος, Νομικός Α. Μάρκος, Οικονόμου Χ. Γεώργιος, Παληού Σ. Σεμίραμις, Παπαγιαννόπουλος Α. Βασίλειος, Παππάς Π. Αλέξανδρος, Προκοπίου Γ. Ιωάννα, Σαρακάκης Δ. Δημήτριος Φραγκίσκος, Φραγκίστα Α. Μαρία.

  Δήλωση Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κας Μελίνας Τραυλού

  Η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κα Μελίνα Τραυλού, αμέσως μετά την ομόφωνη εκλογή της, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

  "Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την τιμή να εκλεγώ ομόφωνα Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Η εμπιστοσύνη όλων με γεμίζει περηφάνια, αλλά κυρίως ταπεινότητα, σεβασμό κι ευθύνη ως προς την αποστολή μου.

  Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον απερχόμενο Πρόεδρό μας, Θεόδωρο Βενιάμη για την πολυετή, συνεπή, πολυπεπίπεδη και διεθνώς αναγνωρισμένη προσφορά του στην ελληνική ναυτιλία και στο κοινωνικό αποτύπωμά της, μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

  Μπροστά μας έχουμε πολλές και μεγάλες προκλήσεις. Προχωράμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο μας. Ένα στόχο εθνικό, ένα στόχο παγκόσμιο: να προασπίζουμε τα επιτεύγματα της ελληνικής ναυτιλίας."

  Αναστασία Βαμβακά 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ