Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Φεβ-2022 10:31

  Παρέμβαση ΕΒΕΠ στον ΟΛΠ για την πιστωτική πολιτική του

  Παρέμβαση ΕΒΕΠ στον ΟΛΠ για την πιστωτική πολιτική του
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παρέμβαση στην ηγεσία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς προκειμένου να επανεξετάσει την τροποποιηθείσα πιστωτική πολιτική του έναντι των εξαγωγικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων έκανε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

  Στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Β. Κορκίδης αναφέρονται τα ακόλουθα: "Ενημερωθήκαμε από εξαγωγικές και εισαγωγικές επιχειρήσεις-μέλη μας, οι οποίες και έλαβαν σχετική ειδοποίηση από την COSCO-ΟΛΠ, ότι από 1/1/2022 έχουν τροποποιηθεί παράμετροι της πιστωτικής πολιτικής που ακολουθούσε το λιμάνι, τόσο για τα φορτία εξαγωγής, όσο και εισαγωγής. Πέραν του αιφνιδιασμού που υπέστησαν οι εν λόγω επιχειρήσεις, καθίσταται προφανές ότι, σε μία χρονική συγκυρία δυσμενή για εκείνες, οι οποίες προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στα υπεραυξημένα μεταφορικά κόστη, με αυτές τις αλλαγές καλούνται να επιβιώσουν σε επιπρόσθετες συνθήκες οικονομικής ασφυξίας που δημιουργεί η απόφασή σας.

  Προς τούτο, το ΕΒΕΠ, ως φορέας εκπροσώπησης των εν λόγω επιχειρήσεων, προτείνει την επανεξέταση της εν λόγω τροποποίησης των παραμέτρων της πιστωτικής πολιτικής, ώστε να αποσοβηθούν οι κίνδυνοι για τις μικρομεσαίες εταιρίες που ενδεχόμενα οδηγηθούν σε απόλυτη καταστροφή. Η σταθερότητα στα οικονομικά δεδομένα, στην παρούσα οικονομική συγκυρία, δέον όπως διατηρηθεί.

  Ευελπιστούμε ότι η παρέμβαση του επιμελητηρίου μας θα τύχει θετικής ανταπόκρισης και αναμένουμε τη σχετική ενημέρωση από πλευράς σας".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ