Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Ιαν-2022 12:35

  Δεκάδες περιοχές της Αττικής χωρίς ρεύμα - Αγώνας δρόμου για αποκατάσταση των ζημιών

  Δεκάδες περιοχές της Αττικής χωρίς ρεύμα - Αγώνας δρόμου για αποκατάσταση των ζημιών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:52

  Σοβαρά και εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της Αττικής καταγράφονται από τη Δευτέρα και συνεχίζονται μέχρι αυτήν την ώρα. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα, η διακοπή ρεύματος φτάνει έως και τις 24 ώρες.

  Οι βλάβες οφείλονται σε ζημιές που προκλήθηκαν στους πυλώνες του δικτύου από τα χιόνια, ενώ επί ποδός βρίσκεται το σύνολο των εργαζομένων, αλλά και των εργολαβικών συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις να είναι εφικτή η πρόσβαση στα σημεία των βλαβών. 

  Ενδεικτικά στα Σπάτα, το Πικέρμι, τη Ραφήνα και το Μάτι, οι περιοχές είναι χωρίς ρεύμα από εχθές το μεσημέρι. Στον Χολαργό μεγάλο τμήμα της περιοχής αντιμετωπίζει πρόβλημα από εχθές το βράδυ στις 9.30.

  Στη Φιλοθέη η διακοπή ρεύματος πλησιάζει στις 12 ώρες, ενώ σήμερα το πρωί υπήρξαν νέα προβλήματα σε περιοχές όπως η Παλλήνη και η Κάντζα.

  Προβλήματα σε 37 γραμμές 

  Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον αρμόδιο υπουργό Κ. Σκρέκα, από βλάβες σε 79 γραμμές χθες, σήμερα οι βλάβες το πρωί είχαν περιοριστεί σε 45, ενώ επισκευάστηκαν ακόμη 8 γραμμές, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχουν προβλήματα σε 37 γραμμές. 

  Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, η αποκατάσταση συνεχίζεται ενώ το έργο των συνεργείων δυσχεραίνεται από τις δυσκολίες στην πρόσβαση. Μέχρι το βράδυ αναμένεται να έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα στη συντριπτική πλειοψηφία των βλαβών. 

  Σημειώνεται ότι στα βόρεια προάστια υπήρξαν λίγα προβλήματα σε τμήματα του Διονύσου και του Αγίου Στεφάνου καθώς είχαν προηγηθεί εκτεταμένες βαθιές κλαδεύσεις, τόνισε ο κ. Σκρέκας. 

  Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Τ. Μάνος ανέφερε ότι για την αποκατάσταση των βλαβών εργάζονται πάνω από 600 εργαζόμενοι και χρησιμοποιούνται 180 οχήματα. Παράλληλα με τη συνδρομή της πολιτικής προστασίας ένα ελικόπτερο επιθεωρεί από αέριος γραμμές της μέσης τάσης σε δύσβατα σημεία. 

  Οι βλάβες ανά περιοχή 

  Σε ό,τι αφορά στην Αττική, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, επιδιορθώνονται οι βλάβες σε 37 γραμμές. Οι συγκεκριμένες περιοχές που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν, όχι στο σύνολο αλλά σε επίπεδο γειτονιάς προβλήματα ηλεκτροδότησης, είναι η Αγία Παρασκευή, ο Παπάγος, ο Χολαργός, το Χαλάνδρι, ενώ οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί στο Π.Ψυχικό και στη Φιλοθέη και οι εν λόγω περιοχές έχουν ήδη αρχίσει να ηλεκτροδοτούνται. 

  Πιο εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέντζι, Βουτσά, Λάυριο, Κάτω Σούλι, Μαραθώνας, Καλύβια και Κερατέα, όπου εκεί η αποκατάσταση είναι δυσκολότερη λόγω της δύσκολης πρόσβασης στα σημεία όπου εντοπίζεται το πρόβλημα. 

  Όσον αφορά στα νησιά, όλες οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί πλην ενός οικισμού στο Ηράκλειο, τμήματος ενός χωριού στη Νάξο και μιας τουριστικής περιοχής στη Σέριφο. 

  Στην Κεντρική Ελλάδα υπάρχουν βλάβες στην περιοχή του Αγίου Κωσταντίνου, σε 4 οικισμούς στη Λιβαδειά, έναν στη Θήβα, 3 στη Βοιωτία και περί τους 10 στην Αταλάντη. Σ την Εύβοια εντοπίζονται βλάβες σε 6 οικισμούς στo Βόρειο τμήμα του νησιού και περί τους 15 οικισμούς στο Νότιο. Επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών θα έχει αποκατασταθεί μέχρι το βράδυ. 

  Συμπερασματικά, η εκτίμηση είναι ότι από εχθές το βράδυ μέχρι σήμερα έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 50% το ποσοστό των περιοχών που δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί, ενώ στόχος της ημέρας είναι ο ΔΕΔΔΗΕ να αποκαταστήσει τη συντριπτική πλειοψηφία του δικτύου Μέσης Τάσης. 

  Θα υπάρξουν νεότερες ενημερώσεις για την πορεία της αποκατάστασης των βλαβών και την επανηλεκτροδότηση των περιοχών, στις 6 το απόγευμα και στις 11 το βράδυ, ακολουθώντας την πρόοδο των εργασιών. 

  Τέλος, τονίζεται ότι όσο υπάρχει έστω και μία βλάβη ο ΔΕΔΔΗΕ δεν επαναπαύεται και θα συνεχίσει τις πυρετώδεις εργασίες μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε όλες τις περιοχές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ