Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Ιαν-2022 16:07

  Διακόπηκε η δίκη του καθηγητή που δέχτηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ

  Επίθεση κουκουλοφόρων στην ΑΣΟΕΕ με τραυματία καθηγητή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Να γίνει δεκτή ένταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου για την υπόθεση τοκογλυφίας του καθηγητή που δέχθηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ και της συγκατηγορουμένης του, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας, στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας σήμερα το πρωί στο δικαστήριο. Η δίκη διεκόπη για τις 28 Ιανουαρίου ενώ παρόντες στην δικαστική αίθουσα ήταν και οι δύο αντίδικοι καθηγητές, με τον κατηγορούμενο να έχει εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι από την επίθεση που δέχτηκε στην ΑΣΟΕΕ προ ημερών.

  Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας υπεβλήθησαν ενστάσεις από την πλευρά των κατηγορουμένων. Μάλιστα, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτή η ένταση ακυρότητας του κλητηρίου θεσπίσματος λόγω αοριστίας.

  "Στο κλητήριο θέσπισμα δεν γίνεται διάκριση συμβάντων, εισέρχονται συλλήβδην κάποια πόσα χωρίς αυτά να επιμερίζονται. Επίσης δεν εισφέρονται τα πρόσωπα με τα οποία συνήφθησαν οι επίμαχες συμβάσεις. Είναι ζήτημα άμυνας των κατηγορουμένων να ξέρουν για τι ακριβώς κατηγορούνται" ανέφερε ο εισαγγελέας, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε επόμενη συνεδρίαση.

  Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, στο κατηγορητήριο περιγράφεται μια σειρά από συναλλαγές των κατηγορουμένων, όχι όμως με το μηνυτή, αλλά με εξωχώριες εταιρίες. "Οι παθούσες εταιρίες δεν υπέβαλλαν έγκληση. Ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των εταιριών; Είναι άγνωστο κ. Πρόεδρε. Είναι κενές περιεχομένου και διαλυμένες οι εταιρίες, δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα".

  Την αντίθεση του σε όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο για την αοριστία του κλητηρίου θεσπίσματος που οδήγησε στο ακροατήριο τους δυο κατηγορουμένους ήταν ο συνήγορος του μηνυτή καθηγητή, Άγης Τάτσης. "Πρώτη φορά στη θεωρία και εφαρμογή του ποινικού δικαίου μια υπόθεση τοκογλυφίας με δανεισμό 6 εκατομμύρια και αίτημα απόδοσης που υπερβαίνει το 200%, έρχεται να ακυρωθεί με μια εισαγγελική πρόταση. Γίνεται προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους, μέσα από ένα τεχνικό ζήτημα που δεν έχει καμία αξία. Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη σταθεί στο ύψος της" ανέφερε σε δηλώσεις του.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ