Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Ιαν-2022 12:04

  Δίκη αντιεμβολιαστή δικηγόρου: Με θετικό PCR ζητεί διακοπή της δίκης του για διασπορά ψευδών ειδήσεων

  37.000 εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη θα δικαστούν σε 14 μήνες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Θετικός στον κορονοιό, δηλώνει ένας "πολέμιος” της πανδημίας, ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της δίκης στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

  Ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης ανήγγειλε μέσω της ιστοσελίδας του πως νοσεί από κορονοϊό και ως εκ τούτου θα πρέπει να μην πραγματοποιηθεί, δηλαδή να διακοπεί για λίγες ημέρες.

  "Την Παρασκευή θα εμφανιστεί στο Β΄ Τριμελές Εφετείο Αθηνών ο συνάδελφός μου Αλέξανδρος Παπατσώρης και θα καταθέσει το θετικό μοριακό αποτέλεσμα. Το αίτημα ΟΜΩΣ που θα υποβάλει στο δικαστήριο θα είναι ΟΧΙ και ΕΠΟΥΔΕΝΙ η αναβολή αλλά ΜΟΝΟ η διακοπή της δίκης σε δικάσιμο πέραν του πενθημέρου από τη διάγνωση, με την ίδια σύνθεση", αναφέρει στην ανάρτησή του.

  Απλή γρίπη

  Ωστόσο, ο ίδιος επαναλαμβάνοντας πως πρόκειται για "τη δίκη του αιώνα", επιμένει να επιχειρεί να διαψεύσει την ύπαρξη της πανδημίας, ισχυριζόμενος πως πρόκειται για μία απλή ίωση και όχι για νόσηση από κορονοϊό.

  "Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μιλάμε για μία ίωση, όπως τόσες που έχουν ταλαιπωρήσει την ανθρωπότητα από γενέσεως, και δεν θα υπήρχε καν λόγος να το κάνω θέμα αν δεν είχε δαιμονοποιηθεί ο κορονοϊός και η θετική διάγνωση δεν συνοδευόταν από υποχρεωτική απομόνωση. Εγώ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να εμφανιστώ στο δικαστήριο την Παρασκευή ακόμα και με 40 πυρετό και να υποβάλω τις πρώτες ενστάσεις και τα αιτήματα, αν μου το επέτρεπαν", λέει στην ανάρτησή του.

  Προσθέτει, βέβαια, πως "αυτό όμως απλά απαγορεύεται και το δικαστήριο δεν μπορεί να πράξει διαφορετικά", αναφερόμενος στο αίτημα μη διεξαγωγής της δίκης.

  Μιλάει, επίσης, για κίνημα συμπαράστασης που έχει διαμορφωθεί και ετοιμαζόταν να αποτυπωθεί με συγκέντρωση στο Εφετείο. "Δεν θα έρθουν για να υποστηρίξουν έναν ακόμη επίδοξο πολιτικό. Αλλά έναν δικηγόρο, και μόνο δικηγόρο, που μάχεται είκοσι δύο μήνες τώρα να αποδείξει την Αλήθεια και να απαλλάξει τους Έλληνες από τα δεσμά της μεγαλύτερης Απάτης στην ιστορία του Έθνους, χωρίς να διεκδικεί θέσεις πολιτικές και ανταλλάγματα", ισχυρίζεται.

  Η πρώτη εφαρμογή

  Η περίπτωση του Αντωνιάδη είναι η πρώτη όπου εφαρμόστηκε η νέα διάταξη για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων που εχει περιλάβει και την δημόσια υγεία στα προστατευόμενα αγαθά:

  "Άρθρο 191 Διασπορά ψευδών ειδήσεων: Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις που είναι ικανές να προκαλέσουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή στη δημόσια υγεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή. Εάν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου ή μέσω διαδικτύου, ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και ο πραγματικός ιδιοκτήτης ή εκδότης του μέσου με το οποίο τελέστηκαν οι πράξεις των προηγούμενων εδαφίων".

  Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση "με την προτεινόμενη διάταξη συμπεριλαμβάνεται ρητά και η δημόσια υγεία, προσθήκη αναγκαία, καθώς, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού COVID19, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα εκτεταμένης διασποράς ειδήσεων και πρόκλησης ανησυχίας και πανικού στους πολίτες ιδίως για θέματα δημόσιας υγείας…".

  Αρα ο δικηγορος αντιμετωπίζει, σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, πλαίσιο ποινής που φτάνει έως τα 5 χρόνια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ