Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Ιαν-2022 09:10

  Υπό κατάληψη από ομάδα φοιτητών από τα ξημερώματα η ΑΣΟΕΕ

  Επίθεση κουκουλοφόρων στην ΑΣΟΕΕ με τραυματία καθηγητή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υπό κατάληψη από φοιτητές του πανεπιστημίου τελεί από τα ξημερώματα της Παρασκευής το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).  Την κατάληψη αποφάσισε, χθες Πέμπτη, ομάδα φοιτητών μετά από συνέλευση, στη σκιά του ξυλοδαρμού καθηγητή μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος skai.gr.

  Η ομάδα των φοιτητών ζητά δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapid test για όλη τη φοιτητική κοινότητα. Ακόμη, αιτείται να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική και να οριστεί ισότιμη εξεταστική για όλους τους φοιτητές με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης, με εμβόλιμη εξεταστική για τους επί πτυχίω. Στην απόφασή τους οι συγκεκριμένοι φοιτητές καταδικάζουν την εισβολή της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο, την συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων καθηγητή της σχολής και απαιτούν μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών και ισότιμης πρόσβασης στην επερχόμενη εξεταστική.

  Οι φοιτητές αποφάσισαν:

  - Κατάληψη της σχολής αύριο Παρασκευή 14/1

  - Κινητοποίηση στην Πρυτανεία τη Δευτέρα 17/1 στη 1μμ.

  - Κεντρικό συλλαλητήριο την επόμενη εβδομάδα μαζί με τους υπόλοιπους Φ.Σ. της Αθήνας.

  Μεταξύ άλλων διεκδικούν, σύμφωνα με το σάιτ foititikanea.gr:

  - Έξω η αστυνομία από τη σχολή μας! Καμία σκέψη για ένταση της καταστολής ενάντια στους φοιτητές. Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία.

  - Όχι στην εγκατάσταση τουρνικέ και καμερών στην ΑΣΟΕΕ. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοϊδη. Καμία σκέψη για νέο νόμο-πλαίσιο. Όχι στις διαγραφές φοιτητών.

  - O συγκεκριμένος καθηγητής να απομακρυνθεί και η υπόθεση να διερευνηθεί άμεσα από τη δικαιοσύνη. Να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της Συγκλήτου από τη συνεδρίαση που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα και να παραιτηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην συγκάλυψη.

  - Να παραιτηθεί ο πρύτανης Μπουραντώνης.

  - Διακοπή μαθημάτων στην επόμενη Γενική Συνέλευση.

  - Άμεση διαδικασία Συγκλήτου ανοιχτή και σε παρέμβαση προς όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Η ιδιότητα του καθηγητή να είναι ασυμβίβαστη με την επιχειρηματική δραστηριότητα.

  - Για τα μέτρα προστασίας της υγείας μας και την εξεταστική:

  1) Δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapid test για όλους τους φοιτητές.

  2) Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική! Να οριστεί ισότιμη εξεταστική για όλους τους φοιτητές με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης. Εμβόλιμη εξεταστική για τους επί πτυχίω.

  3) Όχι στις αλυσίδες μαθημάτων, τα όρια δήλωσης μαθημάτων και τα διάφορα φίλτρα για την εξεταστική.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ