Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Ιαν-2022 14:29

  Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Πράσινο φως για την 4η δόση εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους

  Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Πράσινο φως για την 4η δόση εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:32

  Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έλαβε σήμερα απόφαση για τη χορήγηση 4ης δόσης εμβολίου κατά της covid-19 στην ειδική ομάδα των ανοσοκατασταλμένων.

  Αναφορικά με την 4η δόση, σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή στους ανοσοκατασταλμένους, χορηγούνται mRNA εμβόλια, θα πραγματοποιηθεί 3 μήνες μετά την 3η αναμνηστική δόση και στοχεύει στη "θωράκιση" αυτών των ατόμων με τη δημιουργία υψηλότερου επιπέδου αντισωμάτων.

  Η πλατφόρμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να ανοίξει άμεσα. 

  Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε πως η τέταρτη δόση θα αφορά συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού όπως οι ανοσοκατεσταλμένοι και δεν υπάρχει προς το παρόν συζήτηση για τη χορήγησή της στον γενικό πληθυσμό. Μάλιστα,  ήδη υπάρχουν περιπτώσεις πολιτών που έχουν λάβει μήνυμα μετά την τρίτη δόση πως ο εμβολιασμός τους θα ολοκληρωθεί μετά την τέταρτη. "Η τέταρτη δόση σε γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν για την Όμικρον θα απαιτηθεί τροποποιημένη δόση εμβολίου" είπε ο ίδιος και δήλωσε αισιόδοξος πως "δεν θα πάμε σε τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ