Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Ιαν-2022 14:05

  Ενότητα: Παραλογισμός η απόφαση της ΓΣΕΕ να ανακαλέσει τα μέλη της από την ΟΚΕ

  Ενότητα: Παραλογισμός η απόφαση της ΓΣΕΕ να ανακαλέσει τα μέλη της από την ΟΚΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σφοδρή κριτική στην απόφαση της ΓΣΕΕ να αποχωρήσει από την Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) ανακαλώντας όλα της τα μέλη, ασκεί η συνδικαλιστική παράταξη Ενότητα, που συμμετέχει στη ΓΣΕΕ. 

  Παράλληλα καλεί τη ΔΑΚΕ, αλλά και τις άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΓΣΕΕ "να πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων τέτοιες μονομερείς αποφάσεις και να ασκήσουν τα καθήκοντά τους μέσα από τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των Εργαζομένων".

  Όπως σημειώνει η Ενότητα "η Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) είναι ένας σημαντικός θεσμός εκπροσώπησης των εργαζομένων, κατοχυρωμένος από το Σύνταγμα (άρθρο 82 παρ.3).

  Σκοπός του είναι η διεξαγωγή κοινωνικού διαλόγου για τη γενική πολιτική της χώρας, για τις κατευθύνσεις της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής και η διατύπωση γνώμης επί Νομοσχεδίων και προτάσεων Νόμου.

  Ο Θεσμός αυτός λειτουργεί από το 1994 και συγκροτείται από 3 ομάδες κοινωνικών εταίρων:

  - Εργαζόμενοι (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ)
  - Εργοδότες (ΣΕΒ – ΣΕΤΕ – Εν. Ελληνικών Τραπεζών κλπ)
  - Ειδικές Κατηγορίες (Γεωργικοί Συνεταιρισμοί, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Οικονομικό Επιμ/ριο, Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Δικηγόροι κλπ)".

  Και στην σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι "είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Θεσμού που μία ομάδα συνδικαλιστών, για να ικανοποιήσει τον αχόρταγο Πρόεδρό της, που φιλοδοξεί να έχει κάτω από τον απόλυτο έλεγχό του όλα τα θεσμικά όργανα (ΟΚΕ, ΟΚΕ Βρυξελλών, ΓΣΕΕ, ΙΝΕ – ΓΣΕΕ κλπ),  αποφασίζει να αποχωρήσει από την Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή ανακαλώντας όλα τα μέλη της!! γιατί στη θέση του Προέδρου της ΟΚΕ  εξελέγη άλλος υποψήφιος και όχι ηπροσωπική του επιλογή (που δεν είχε καν την έγκριση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ) που παράλληλα είναι έμμισθος υπάλληλος του ΕΚΑ"!

  Η ανακοίνωση καταλήγει "είμαστε σίγουροι, ότι αυτόν το παραλογισμό του Προέδρου της ΓΣΕΕ  δεν θα τον ακολουθήσουν οι άλλες παρατάξεις".   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ