Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Ιαν-2022 11:27

  Ν. Θωμαΐδης: Στην Αττική μπορεί και να ξεπεράσουμε τα 20.000 κρούσματα σήμερα

  Κορονοϊός - κρούσματα 23.07.2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση, καθώς μέσα σε 20 μέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί", δήλωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης.

  Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Θωμαΐδης τόνισε ότι "δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσα θα είναι τα κρούσματα στην Αττική, αλλά σίγουρα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα" για να προσθέσει ότι είναι πιθανό να υπερβούν τις 20.000 ακόμα και σήμερα.

  "Η διασπορά ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα δείγματα των λυμάτων και μέσα στην εβδομάδα προ Χριστουγέννων έγινε η πρώτη αύξηση, που κορυφώθηκε το τριήμερο των Χριστουγέννων" σημείωσε ο κ. Θωμαΐδης, υπογραμμίζοντας ότι οφείλεται κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών, κάτι που αποτυπώνεται και στην "ταυτότητα" των κρουσμάτων.

  "Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς με ακρίβεια πότε θα γίνει η κορύφωση του κύματος, αλλά φαίνεται ότι όπως εξελίσσεται μπορεί να είναι περίπου στις 20 Ιανουαρίου, αλλά μπορεί να έρθει και πιο γρήγορα, γιατί έχει γρήγορη εξέλιξη" συμπλήρωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης.

  Σχολιάζοντας το άνοιγμα των σχολείων και την πιθανότητα παράτασης μιας εβδομάδας, ο κ. Βασιλακόπουλος τάχθηκε υπέρ της επανέναρξης των μαθημάτων από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου. "Τα παιδιά δεν μένουν σε γυάλες και αν δεν ανοίξουν τα σχολεία, τα παιδιά θα είναι εκτεθειμένα στην κοινότητα" σημείωσε και πρόσθεσε ότι τα παιδιά δεν έχουν αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα εμβολιασμού των μαθητών -όλων των βαθμίδων.

  "Ο κίνδυνος είναι να επιστρέψει η λοίμωξη στο σπίτι και να κινδυνεύσουν αυτοί που είναι στο σπίτι" συμπλήρωσε ο κ. Βασιλακόπουλος, υπογραμμίζοντας πως αυτοί που θα κινδυνεύσουν σε αυτή την περίπτωση θα είναι οι ανεμβολίαστοι. "Αυτοί που έχουν κάνει την επαναληπτική δόση ή ολοκλήρωσαν πρόσφατα τον εμβολιασμό τους προστατεύονται" πρόσθεσε.

  "Οι αρνητές είναι σαν να έχουν ένα "δημοκρατικό δικαίωμα στο θάνατο”" τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, εξηγώντας ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό φαινόμενο και όχι μόνο ελληνικό. "Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν πρέπει να πιεστεί ο ανεμβολίαστος να εμβολιαστεί, ώστε να πάψει να "δεσμεύει” τις ζωές μας, μέσα από την πίεση του συστήματος υγείας" συμπλήρωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ