Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Δεκ-2021 12:42

  Καρκινοπαθής μάρτυρας κατέθεσε πως ο ψευτογιατρός της είπε "δεν έχεις καρκίνο"

  Καρκινοπαθής μάρτυρας κατέθεσε πως ο ψευτογιατρός της είπε "δεν έχεις καρκίνο"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  "Λήξη συναγερμού φιλενάδα. Αυτό που έχεις δεν είναι καρκίνος είναι πήγματα γαλακτοφόρου αδένα επειδή δεν έχεις θηλάσει. Τα έχεις και στον άλλο αδένα. Στο λέω για να μην σε βάλλουν κάτω και σε χειρουργήσουν". Με αυτά τα λόγια περιέγραψε μια καρκινοπαθής γυναίκα (νόσησε από καρκίνο του μαστού) την ανάγνωση ενός υπερήχου που έκανε ο ψευτογιαστρός, όταν το 2018 εμφανίστηκε ξανά ο καρκίνος του μαστού για τον οποίο είχε χειρουργηθεί:  "Οι γιατροί μου έλεγαν να κάνω μαστεκτομή. Τότε στράφηκα σε διάφορους γιατρούς και έπεσα πάνω στον Κόντο. Τον γνώρισα τον Φεβρουάριο του 2019. Μου ζήτησε το ιατρικό ιστορικό μου και με ρώτησε αν έχω θηλάσει. Του είπα "όχι" και απάντησε "αυτό είναι καλό. "Του είπα ότι θα κάνω επέμβαση και μου είπε να την κάνεις. Μου είπε πως καλά έκανα και δεν έκανα χημειοθεραπείας γιατί σε κάθε σχήμα χημειοθεραπείας ο κάθε γιατρός βάζει 25.000 ευρώ στο παντελόνι".

  Όπως περιέγραψε η γυναίκα, ένιωθε ότι έχει βρει τον καλύτερο ογκολόγο τον κύριο Κόντο για να την κουράρει. "Με έβαζε να κάνω εξειδικευμένες εξετάσεις ούρων και αίματος σε συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο κα μου έλεγε όταν κλείνω το ραντεβού να λέω ότι είμαι από αυτόν. Τους τις έστελνα με mail. Δεν μου απαντούσε ποτέ. Ενημερωνόμουν από αυτά που έλεγε ο μικροβιολόγος" είπε η μάρτυρας. 

  Πρόεδρος: Δε θα σας προβλημάτισε αυτό;

  Μάρτυρας: Όχι. Οι ενδείξεις υπήρχαν εγώ όμως δεν τις έβλεπα. Είχε τρομερή πειθώ σου μίλαγε και τον λάτρευες, ίσως γιατί σου έλεγε αυτά που ήθελες να ακούσεις….

  Σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο 48χρονος "ψευτογιατρός" της ζητούσε χρήματα τα οποία εκείνη δεν είχε να του δώσει. "Το Δεκέμβριο του 2019 μου έφερε κάτι σκευάσματα, μου είπε ότι είναι κάνναβη, κάτι τέτοιο δε το θυμάμαι. Μου είπε για μια θεραπεία συντήρησης που θα μου έδινε, αν και εγώ ένιωθα καλά, το κόστος ήταν 5. 600 ευρώ. Μου είχε μιλήσει για τις ενέσεις αρτεμισήνης που στοίχιζαν 16. 000 ευρώ. Μου είχε κάνει μια στον ώμο. Με εξέταζε σε ένα δωμάτιο μέσα στην κλινική, η πόρτα δεν είχε το όνομά του. Ποτέ δεν υπήρξε νοσηλεύτρια ποτέ δεν υπήρξε κανείς. Μια φορά ο άντρας μου τον ρώτησε "γιατρέ τι σας οφείλουμε" και μας απάντησε: "απολύτως τίποτα, δεν παίρνουμε χρήματα από Έλληνες ασθενείς".

  Πλήρη ίαση υποσχέθηκε ο Κόντος και στον πατέρα ανήλικου αγοριού, το οποίο διαγνώστηκε στα 8 του χρόνια με μυϊκή δυστροφία. "Κάποια φίλη της γυναίκας μου είχε γνωρίσει Κοντοστάθη και μας τον σύστησε. Μίλησε η σύζυγος μου στο τηλέφωνο και τον κάλεσε να έρθει στο σπίτι. Το 2015. Μας παρουσιάστηκε σαν Δόκτορ. Δε θυμάμαι τι ειδικότητα μας είπε ότι έχει. Ερχόταν και έβλεπε το παιδί. Την πρώτη φορά ζήτησε 8.000 ευρώ. Μετά όταν έφερε βότανα, πήρε και άλλα χρήματα διαδοχικά. Συνολικά μας πήρε πάνω από 50.000 ευρώ. Μας έδινε τσάγια, χυμούς κλπ. και επέμενε να κόψουμε θεραπεία με κορτιζόνη. Ευτυχώς, η σύζυγος μου μίλησε με κάποια άλλη γνωστή που είχε διακόψει τη θεραπεία το παιδί της και της είπε πως είχε χειροτερέψει. Έτσι δεν την κόψαμε τη θεραπεία. Μας έλεγε "σε έξι μήνες θα ανεβαίνει τα σκαλιά" και ότι η κορτιζόνη εμποδίζει τη θεραπεία να λειτουργήσει. Πηγαίναμε σε νοσοκομείο, όπου το παιδί έκανε εξετάσεις. Ξαφνικά σταμάτησαν τα τηλέφωνα. Η σύζυγος του κατηγορούμενου μας έλεγε ότι "λείπει έξω". Εγώ ήμουν σίγουρος από πρώτη στιγμή πως δεν υπήρχε περίπτωση να δω βελτίωση. Απλά το παιδί το ταλαιπωρήσαμε, κάθε μία ώρα βότανο, κάθε πρωί στις έξι αλοιφές. Δε ξέρω τι είχαν μέσα τα βότανα, πάντως το παιδί δεν είχε καμία βελτίωση".

  Την δική της εμπειρία κατέθεσε μια συγγενής θύματος, η οποία ανέφερε ότι ο καρκινοπαθής γαμπρός της πείσθηκε από τον κατηγορούμενο να σταματήσει τις χημειοθεραπείες και να πίνει 14 με 15 περίπου φορές την ημέρα βότανα και έλαια που εκείνος του χορηγούσε. Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο γαμπρός της γνώρισε τον "ψευτογιατρό" από τον πνευματικό του στο Άγιον Όρος. Μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της η συγγενής του θύματος, ανέφερε: "Τον γνωρίσαμε ως βοταναλόγο. Η αδελφή μου και ο γαμπρός μου τον συνάντησαν και τους είπε ότι είναι πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας που ασχολείται με τη βοτανολογία. Του έδωσε πολλά βότανα και διάφορα μπουκαλακια, τα οποία δεν ξέρω τί είχαν μέσα, έπινε 13 με 14 την ημέρα. Τον έπεισε να μην κάνει χημειοθεραπείες αν και είχε ξεκινήσει. Τις τελευταίες όμως δεν τις έκανε γιατί από αυτά που έπινε είχε καταπέσει πάρα πολύ. Είχε κάνει 5 -6 χημειοθεραπείες. Τις σταμάτησε όμως λόγω της γνωριμίας με τον βοτονολόγο. Ήρθανε στο σπίτι ο Κοντοστάθης και ένας άλλος, ο οποίος ήθελε να του κάνει επέμβαση για να του ξεράνει τον καρκίνο. Δεν τον αφήσαμε να τη κάνει. Συνέχισε τη θεραπεία του Κοντοστάθη. Τα χρήματα τα έπαιρνε λέγοντας ότι θα βοηθήσει κάποιον με αυτά που έχει παιδιά αλλά δεν είχε ρεύμα. Από όσο γνωρίζω έδωσαν ποσό πάνω από 100.000 ευρώ. Συνέχισε τη θεραπεία του Κοντοστάθη και έφυγε στις 7 Ιουλίου του 2013 στο νοσοκομείο "Λαϊκό". Ο Κοντοστάθης έρχονταν και στο νοσοκομείο για να μιλήσει με το γιατρό και εκεί του έβαζε ενέσεις μέσα στον ορό".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ