Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Δεκ-2021 14:04

  Εντολή εισαγγελέα να ερευνηθεί αν οι "Θεματοφύλακες του Συντάγματος" είναι εγκληματική οργάνωση

  Εντολή εισαγγελέα να ερευνηθεί αν οι "Θεματοφύλακες του Συντάγματος" είναι εγκληματική οργάνωση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Παρέμβαση για να ανακόψει τη δράση αρνητών του κορονοϊού πραγματοποίησε σήμερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ζητώντας να διερευνηθεί αν πρόκειται για εγκληματική οργάνωση.

  Η παραγγελία δόθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου και η έρευνα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, θέτοντας στο στόχαστρο τη δράση της ομάδας "Θεματοφύλακες του Συντάγματος" που με τις πράξεις τους φέρονται να κινούνται εκτός νομιμότητας.

  Αφετηρία εκτός των άλλων είναι δημοσίευμα της RealNews που απεικονίζει μέλη μιας τέτοιας ομάδας να εκπαιδεύεται σε όπλα καθώς και άλλα του ηλεκτρονικού Τύπου που αναφέρονται στη δράση της ομάδας "Θεματοφύλακες του Συντάγματος" και άλλων ομάδων σε περιφέρειες εκτός του Νομού Αττικής.

  Η εισαγγελέας ζητεί να ερευνηθεί αν η δράση των ομάδων αυτών έχει φτάσει και σε περιοχές της Αθήνας. Ως προς το σκέλος αυτό τα ερευνώμενα αδικήματα είναι διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αντιποίηση αρχής, ακόμα και εγκληματική οργάνωση.

  Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας "Θεματοφύλακες του Συντάγματος" το πρωί της Παρασκευής, ακινητοποίησαν τον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου, τη στιγμή που εισερχόταν στο σχολείο, του πέρασαν χειροπέδες, τον έβαλαν με τη βία σε ένα από αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας-Κολινδρού, παραδίδοντάς τον με το αιτιολογικό ότι "παραβιάζει το Σύνταγμα". 

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Ευ. Βενιζέλος: Η επίκληση του Συντάγματος από τους εχθρούς του

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ