Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Δεκ-2021 18:03

  Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για την ενισχυτική δόση στους 3 μήνες - Τι ισχύει για τους νοσήσαντες

  Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για την ενισχυτική δόση στους 3 μήνες - Τι ισχύει για τους νοσήσαντες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22.30

  Γύρω στις 10 το βράδυ της Παρασκευής άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη ενισχυτική δόση στους 3 μήνες, με τα ΑΜΚΑ των δικαιούχων να "φορτώνονται" σταδιακά. Μέχρι τα ξημερώματα αναμένεται να έχει ανοίξει η πλατφόρμα για όλους, ενώ ήδη υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ραντεβού, ιδίως για την Κυριακή 5 Δεκέμβρη.

  Νωρίτερα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε την επίσπευση της ενισχυτικής τρίτης δόσης στους 3 μήνες -αντί στο 6μηνο- από την ολοκλήρωση της 2ης δόσης για όλους τους ενήλικες.

  Όπως ανακοίνωσε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη σημερινή έκτακτη ενημέρωση, η Επιτροπή, αφού επανεξέτασε τα δεδομένα με τη μετάλλαξη Όμικρον, αποφάσισε τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης σε όλους τους πολίτες από 18 και άνω τρεις μήνες μετά την πραγματοποίηση της 2ης δόσης

  Για όσους έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, το χρονικό διάστημα των δύο μηνών για την ενισχυτική δόση παραμένει

  Σε περίπτωση νόσησης από covid-19, η τρίτη δόση θα γίνεται τρεις μήνες μετά τη διάγνωση. 

  Ο κ. Θεμιστοκλέους εκτίμησε ότι ανέρχονται σε 2 εκατ. οι πολίτες που μπορούν να προχωρήσουν στην τρίτη δόση. Επιπλέον, διευκρίνισε ότι η πρώτη δόση θα έχει πάντα προτεραιότητα σε σχέση με την τρίτη δόση και αυτό θα γίνεται με το να "κρατάμε ραντεβού". 

  Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους, η απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών βασίστηκε στην άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας από τον εμβολιασμό καθώς η μετάλαξη Όμικρον φαίνεται να απασχολεί ολοένα και περισσότερο όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και την κοινωνία.

  Ο στόχος, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, "είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι μέχρι τον Ιανουάριο, δηλαδή κι όλοι αυτοί που είχαν κάνει τον αρχικό εμβολιασμό τον Σεπτέμβριο που πέρασε".

  Σημειώνεται πως από το μεσημέρι της Τρίτης μέχρι και αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, είχαν κλειστεί 50.000 ραντεβού πρώτης δόσης στις ηλικίες άνω των 60, με συνέπεια να καλυφθεί μέσα σε τρεις ημέρες "το 1/10 της ομάδας των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, που παρέμεναν επί 11 μήνες απροστάτευτοι", όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σε ανάρτησή του.

  Χθες μόνο κλείστηκαν 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης, τα 17 χιλιάδες νέα ραντεβού για πρώτη δόση στους 60 ετών και άνω.  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ