Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Δεκ-2021 18:16

  Λάθη και παραλείψεις εντοπίζει η οργάνωση Generation 2.0 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για ανανεώσεις αδειών διαμονής

  Τι απαντά το υπουργείο Μετανάστευσης για τη μετακίνηση του Περιφερειακού Γραφείου Θεσσαλονίκης.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ως "δυσλειτουργική" χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η μη κυβερνητική οργάνωση "Generation 2.0" την ηλεκτρονική πλατφόρμα για ανανεώσεις των αδειών διαμονής, που υλοποίησε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

  Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι για να ξεκινήσει η υποβολή της αίτησης πρέπει πρώτα να επιλεγεί η κατηγορία της άδειας διαμονής, ανάμεσα σε 178 επιλογές, με τίτλους δυσνόητους, νομικής ορολογίας. Επίσης, οι πληροφορίες της πλατφόρμας είναι γραμμένες μόνο στα ελληνικά, αν και απευθύνεται σε μεταναστευτικό πληθυσμό.

  Εξάλλου, η οργάνωση επισημαίνει ότι στις περισσότερες κατηγορίες τα δικαιολογητικά που ζητούνται στην πλατφόρμα είναι πολύ λιγότερα από όσα ζητούν οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετναάστευσης ή ότι τα έγγραφα που ζητούνται, είναι σε κάποιες περιπτώσεις λανθασμένα, με το Generation 2.0 να συμπεραίνει ότι αυτή η διαφοροποίηση σίγουρα θα οδηγήσει τις υπηρεσίες να ζητήσουν μελλοντικά συμπληρωματικά δικαιολογητικά. Τέλος, η οργάνωση διαπιστώνει ότι με την επιτυχή υποβολή της αίτησης εκδίδεται μια βεβαίωση κατάθεσης ως αποδεικτικό, η οποία δεν έχει σειριακό αριθμό ή επίσημη σφραγίδα και κανένα εχέγγυο αυθεντικότητας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελεγχθεί από τις αρχές.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ