Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Δεκ-2021 09:29

  ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ: Το ν/σ Χατζηδάκη αποτελεί τον προπομπό για την μετατροπή του ΕΦΚΑ σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία

  ΕΦΚΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σκληρή κριτική κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του ΕΦΚΑ στο νομοσχέδιο το οποίο παρουσίασε χθες ο Υπουργός Εργασίας, κος Κωστής Χατζηδάκης.

  Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση, "η παρουσίαση του ν/σ στην οποία προχώρησε ο Υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης και τα όσα ειπώθηκαν από μεριάς του κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, αποτελούν τον προπομπό για τη μετατροπή του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία.

  Η ουσιαστική παράδοση της διοίκησης του φορέα, σε δήθεν καταρτισμένους ιδιώτες μάνατζερ, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι δεν θα γνωρίζουν και θα είναι παντελώς άσχετοι στον τρόπο έκδοσης των συντάξεων αλλά και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του ασφαλιστικού μας συστήματος, ανατριχιάζει κάθε συνειδητοποιημένο συμπολίτη μας για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα στον ΕΦΚΑ, αφού το επόμενο βήμα θα είναι η μετατροπή του σε ιδιωτική κερδοσκοπική εταιρεία.

  Την στιγμή που μιλά για φετινό ρεκόρ έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων, που δυστυχώς ξεχνά να αναφέρει ότι έγινε εν μέσω πανδημίας αποκλειστικά από τους εργαζομένους του ΕΦΚΑ, προτάσσει αποτυχημένα μοντέλα εμπλοκής ιδιωτών, τα οποία προαναγγέλλουμε ότι θα ελεγχθούν για την συνταγματική τους νομιμότητα. Αντί, λοιπόν, να κοιτάξει να δει το πώς θα επισπευσθούν οι διαδικασίες κρίσεως των Γενικών Διευθυντών που χρονίζουν περισσότερο από ένα έτος στο ΑΣΕΠ και που σημειωτέο δεν έχουν γίνει με ευθύνη των Διοικήσεων από ιδρύσεως ΕΦΚΑ, επιρρίπτει ευθύνες γι’ αυτό το γεγονός στους απλούς εργαζομένους του φορέα”.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ