Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Νοε-2021 18:27

  Αυξητική τάση στα ραντεβού 1ης δόσης για τους άνω των 60

  Αυξητική τάση στα ραντεβού 1ης δόσης για τους άνω των 60
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αυξητική είναι η τάση που εμφανίζει τις τελευταίες ώρες και μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού ο δείκτης των ραντεβού για τους άνω των 60. 

  Ειδικότερα, ο ημερήσιος μέσος όρος των τελευταίων 10 ημερών για ραντεβού 1ης δόσης για πολιτες άνω των 60 ήταν 2.600. Σήμερα έως τώρα έχουν κλειστεί 6.000 ραντεβού 1ης δόσης από πολίτες άνω των 60 ετών. 

  Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ανακοίνωσε ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για την κρίσιμη ηλικιακή ομάδα των 60 και άνω

  "Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει έως τις 16 Ιανουαρίου να έχουν κλείσει το ραντεβού τους να κάνουν την πρώτη δόση. Θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα, για να εμβολιαστούν πρώτοι.

  Διαφορετικά κάθε μήνα θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ, το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ και με νόμο τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο, το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία μας Δεν είναι ποινή αλλά ένα αντίτιμο υγείας. Ένα κίνητρο προφύλαξης. Μία ώθηση ζωής, αλλά και μία πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολλούς περισσότερους εμβολιασμένους", τόνισε ο Πρωθυπουργός. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ