Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Νοε-2021 17:16

  Ψευτογιατρός: Έφερε βεβαίωση πως πάσχει από κορονοϊό - Διακοπή για λίγες μέρες στη δίκη

  Ψευτογιατρός: Έφερε βεβαίωση πως πάσχει από κορονοϊό - Διακοπή για λίγες μέρες στη δίκη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Εικοσιτέσσερις μέρες πριν αποφυλακιστεί με τη συμπλήρωση του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης των 18 μηνών σε νέα διακοπή για τις 25 Νοεμβρίου προχώρησε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση του αποκαλούμενου "ψευτογιατρού" που κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας ασθενών του.

  Ο λόγος της διακοπής ήταν η προσκόμιση εξουσιοδότησης στους δικηγόρους του 48χρονου κατηγορουμένου, ο οποίος σύμφωνα με έγγραφο που έφτασε από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, νοσηλεύεται στην πνευμονολογική κλινική με κορονοιό και πνευμονία και του χορηγείται οξυγόνο.

  "Το δικαστήριο πρέπει να λάβει μία δύσκολη απόφαση. Από τη μία έχουμε το δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρίσταται προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του και από την άλλη την ανάγκη για δικαίωση των θυμάτων. Η ποινική δικονομία εμπεριέχει σταθμίσεις συμφερόντων και έννομων αγαθών, σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, όλα τα δικαιώματα πρέπει να μην ασκούνται καταχρηστικά.

  Στη περίπτωση του covid-19, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι αβέβαιη η διάρκεια της νόσου, μία νοσηλεία μπορεί να κρατήσει και έξι μήνες. Και από την άλλη, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου ενώ βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού και ήταν σε θέση να δώσει εξουσιοδότηση, επέλεξε να μην το κάνει. Εμείς, επειδή θέλουμε να ακούγεται και ο κατηγορούμενος, προτείνουμε να γίνει μία ακόμα προσπάθεια από τους δικηγόρους τους να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Να δοθεί μία διακοπή στη δίκη, όχι μέχρι να γίνει καλά, αλλά δύο με τρεις ημέρες, έτσι ώστε οι συνήγοροι υπεράσπισης να εξαντλήσουν κάθε μέσο προκειμένου να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Θεωρούμε ότι αυτό είναι δυνατόν με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων" ανέφερε ο εισαγγελέας της έδρας.

  Για βεβήλωση των δικαιωμάτων των θυμάτων έκανε λόγο ο Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπεί θύματα του Dr Kontos. "Να κριθεί δίκαια αλλά υπάρχουν και θύματα. Είναι βέβαιο ότι θα αφεθεί ελεύθερος. Για ποιο λόγο να εκτιθέμεθα στην ελληνική κοινωνία; Αρκετά έχει βασανίσει τον κόσμο. Κάνω έκκληση στους δικηγόρους του, να πάψουμε να εκτιθέμεθα" ανέφερε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ