Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Νοε-2021 14:33

  Αναμνηστική δόση: Αναλυτικές οδηγίες ανά εμβόλιο - Τι να κάνουν όσοι έχουν νοσήσει

  Αναμνηστική δόση: Αναλυτικές οδηγίες ανά εμβόλιο - Τι να κάνουν όσοι έχουν νοσήσει
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι υγειονομικές αρχές δημοσίευσαν τις αναλυτικές οδηγίες - με παραδείγματα - για τον εμβολιασμό με την αναμνηστική δόση των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

  Σε αυτές τις οδηγίες δίνονται απαντήσεις σε ερωτήματα των πολιτών που είτε έχουν εμβολιαστεί με τα εμβόλια των Pfizer, Moderna, AstraZeneca ή Johnson & Johnson είτε έχουν νοσήσει πριν ή μετά τον εμβολιασμό τους.

  Αναλυτικά οι οδηγίες:

  Οδηγίες για τον γενικό πληθυσμό:

  Όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών έχουν το δικαίωμα στην αναμνηστική δόση. Πιο συγκεκριμένα:

  - Για τα άτομα που έχουνε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλια Pfizer, Moderna ή AstraZeneca, η αναμνηστική δόση θα είναι με εμβόλιο Pfizer ή μισή δόση Moderna, μετά από 6 μήνες.

  - Για τα άτομα που έχουνε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλιο Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα πραγματοποιείται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, Pfizer ή μισή δόση Moderna εμβόλιο, μετά από 2 μήνες.

  - Για τα άτομα που έκαναν πρώτη δόση με εμβόλιο Pfizer ή Moderna και δεύτερη δόση με Johnson & Johnson, δε συστήνεται να πραγματοποιήσουν αναμνηστική δόση.

  Για τον προγραμματισμό του ραντεβού σας για την αναμνηστική δόση, ακολουθείτε την ίδια διαδικασία που ακολουθήσατε για την πρώτη και την δεύτερη δόση.

  Εμβολιασμός με αναμνηστική δόση

   

  3

  Εμβολιασμός με αναμνηστική δόση & νόσηση

  4

  5

  6

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ