Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Νοε-2021 14:02

  Δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων covid στον δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη

  Δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων covid στον δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση διώκεται ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης ο οποίος φέρεται ως αρνητής του κορονοιού και σύμφωνα με τις καταγγελίες, τάσσεται και κατά της διασωλήνωσης των ασθενών, υποστηρίζοντας πως γίνονται χωρίς λόγο. 

  Η δίωξη  ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η οποία είχε διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή ηλεκτρονικά αρχεία με τις αναφορές του δικηγόρου για τον κορονοϊό που είχαν διαβιβαστεί  από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στο πλαίσιο της έρευνας, είχε διαταχθεί πριν από λίγες ημέρες και η σύλληψη του κ. Αντωνιάδη, με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Όμως στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας και η σχετική δικογραφία επέστρεψε στην Εισαγγελία η οποία προχώρησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης που είναι σε βαθμό πλημμελήματος. 

  Μετά την ποινική δίωξη,  ο φάκελος της υπόθεσης απεστάλη στην Εισαγγελία  στην εισαγγελία Εφετών η οποια θα πρέπει να συναινέσει προκειμένου να δικαστεί ο κ. Αντωνιάδης από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων λόγω της ειδικής δωσιδικίας. 

  Ο πρόεδρος των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Χαράλαμπος Αναλυτής, με αφορμή την ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ' εξακολούθηση, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έχει ζήτησει από την εισαγγελία να διαβιβαστούν στοιχεία και έγγραφα, που αφορούν ποινικές διώξεις κατά δικηγόρων για τις περαιτέρω ενέργειές του.

  Ο εν λόγω δικηγόρος φέρεται να δηλώνει αρνητής της πανδημίας αλλά και του εμβολίου και να υποστηρίζει ότι η διασωλήνωση τον ασθενών με κορονοϊό γίνεται χωρίς λόγο. Μετά την άσκηση της δίωξης, η δικογραφία διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Εφετών προκειμένου ο δικηγόρος να δικαστεί από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων λόγω της ειδικής δωσιδικίας που έχουν οι δικηγόροι.

  Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ολοµέλειας των Πειθαρχικών Συµβουλίων του ΔΣΑ στη γραπτή του δήλωση, αναφέρει:

  "Τα Πειθαρχικά Συμβούλια είναι απολύτως ανεξάρτητα όργανα έναντι του ∆ιοικητικού Συμβουλίου και του προέδρου του ΔΣΑ, σύμφωνα με τον Κώδικα ∆ικηγόρων και ουδεμία παρέμβαση είναι επιτρεπτή κατά τη λειτουργία τους και τη δικαιοδοτική τους κρίση. Η παραπομπή προς εκδίκαση ή η αρχειοθέτηση κάθε πειθαρχικής υπόθεσης γίνεται αποκλειστικά και μόνο με βάση την εισήγηση του αρμόδιου πειθαρχικού εισηγητή, ο οποίος γνωρίζει τα πραγματικά περιστατικά αυτής.

  Κατά συνέπεια, απόψεις που προσδίδουν τις άνω αρμοδιότητες σε άλλα όργανα όχι μόνο δεν έχουν νόμιμο έρεισμα αλλά και πλήττουν την ανεξαρτησία και το κύρος της πειθαρχικής διαδικασίας και των οργάνων αυτής. Η πειθαρχική διαδικασία διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες και εγγυήσεις, που πρέπει να ακολουθούνται απαρέγκλιτα.

  Το πειθαρχικό τμήμα του ΔΣΑ, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, έχει ζητήσει εγγράφως από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να αποστείλει, ως οφείλει, κατ' άρθρο 152 Κώδικα Δικηγόρων, στοιχεία και έγγραφα, που αφορούν σε τυχόν ποινικές διώξεις κατά δικηγόρων, για την κατά νόμο ενέργεια των πειθαρχικών οργάνων του Συλλόγου".

  Επισυνάπτεται στα Σχετικά Αρχεία δεξιά δήλωση του Χαράλαµπου Αναλυτή, Προέδρου της Ολοµέλειας των Πειθαρχικών Συµβουλίων του ∆ΣΑ σχετικά µε την πειθαρχική διερεύνηση υποθέσεων δικηγόρων που απασχολούν την επικαιρότητα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ