Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 20-Νοε-2021 13:18

  Ο υπ. Εργασίας Κ. Χατζηδάκης και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπ. Πρωτοψάλτης στην "Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ"

  Ο υπ. Εργασίας Κ. Χατζηδάκης και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπ. Πρωτοψάλτης στην "Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σήμερα πραγματοποιείται η δεύτερη φετινή "Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ", που διοργανώνει ο Οργανισμός σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας από τις 10:00 έως τις 18:00, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν το κατάλληλο προσωπικό.

  Στην εκδήλωση συμμετέχουν 61 επιχειρήσεις με 2.000 και πλέον θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης. Οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στους κλάδους βιομηχανίας τροφίμων, μεταφορών-logistics, πληροφορικής, παροχής ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών, τηλεπικοινωνιών, παροχής υπηρεσιών φύλαξης, τεχνικών/κατασκευών, διαφήμισης, κ.ά..

  Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί ένα άνοιγμα του ΟΑΕΔ στους ανέργους, ιδιαίτερα στους νέους. "Σήμερα, είναι εδώ πάνω από 60 επιχειρήσεις που προσφέρουν περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας" σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος διαπίστωσε τεράστιο ενδιαφέρον από τους ανθρώπους που αναζητούν δουλειά, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο ΟΑΕΔ βγαίνει έξω "από τους τέσσερις τοίχους των γραφείων του". "Αυτό θέλουμε: έναν Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ο οποίος να είναι εξωστρεφής και αποτελεσματικός, έναν οργανισμό μοντέρνο και ευρωπαϊκό, τον οποίο με ένα νομοσχέδιο, που θα φέρουμε σύντομα, θα τον εκσυγχρονίσουμε ακόμα περισσότερο" τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

  Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε ότι είναι η δεύτερη μέρα καριέρας που διοργανώνει ο ΟΑΕΔ φέτος, αρχικά στη Θεσσαλονίκη και τώρα στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι η ανταπόκριση, που καταγράφεται, είναι τεράστια και από τις επιχειρήσεις, αλλά και από τους αναζητούντες εργασία. "Αυτή είναι η δουλειά μας: να βρίσκουμε εργασία στους ανέργους. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε μέσα από προγράμματα και μέσα από δράσεις, όπως η σημερινή, να φέρουμε δηλαδή κοντά τον κόσμο του επιχειρείν που αναζητά προσωπικό με αυτούς που αναζητούν εργασία, για να γίνει η πολυπόθητη σύζευξη - που όλοι θέλουμε - στην αγορά εργασίας" ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Παράλληλα, ο κ. Πρωτοψάλτης είπε ότι θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και άλλες τέτοιες δράσεις.

  Σημειώνεται ότι εργασιακοί σύμβουλοι και στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) του ΟΑΕΔ θα παρέχουν στους ενδιαφερόμενους πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματα του Οργανισμού.

  Οι ενδιαφερόμενοι που δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση kariera@oaed.gr, αναγράφοντας στο θέμα την ειδικότητα και την περιοχή κατοικίας τους, ώστε οι εργασιακοί σύμβουλοι να επικοινωνήσουν μαζί τους για την προώθηση του βιογραφικού.

  Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην "Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ" και οι ζητούμενες ειδικότητες βρίσκονται στη διεύθυνση: https://www.oaed.gr/storage/logo/symmetexuses-epixirhsis.pdf.

  Οι "Ημέρες Καριέρας του ΟΑΕΔ" αποτελούν μέρος των δράσεων του Οργανισμού που υλοποιούνται, με στόχο την άμεση και την αποτελεσματική σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ