Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 20-Νοε-2021 12:33

  Κ. Χατζηδάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Παιδιών: "Τα παιδιά μας: Αυτά αγαπάμε πιο πολύ, αυτά βοηθάμε με το έργο μας"

  Κ. Χατζηδάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Παιδιών: "Τα παιδιά μας: Αυτά αγαπάμε πιο πολύ, αυτά βοηθάμε με το έργο μας"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Η παιδική προστασία είναι ψηλά στην ατζέντα μας στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων" αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε γραπτή δήλωσή του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Παιδιών σήμερα 20 Νοεμβρίου και την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών τη 19η Νοεμβρίου.

  Όπως επισημαίνει, "είναι ενδεικτικό ότι μόνο με τον πρόσφατο νόμο 4837/2021 για την Ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας:

  - Ενισχύσαμε την πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης, θεσπίζοντας το εθνικό σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης αναφορών περιστατικών κακοποίησης ανηλίκων, ορίζοντας υπεύθυνο προστασίας ανηλίκων ανά δομή και θέτοντας ως προϋπόθεση το λευκό ποινικό μητρώο για εργαζόμενους σε δομές.

  - Θεσμοθετήσαμε το πρόγραμμα "Κυψέλη", που αναβαθμίζει και αναμορφώνει την προσχολική αγωγή, θέτοντας στο επίκεντρο το παιδί.

  - Ενσωματώσαμε στο ελληνικό δίκαιο την Ευρωπαϊκή Εγγύηση για το Παιδί (Child Guarantee), προκειμένου να έχουν όλα πρόσβαση σε βασικά αγαθά, αλλά και ίσες ευκαιρίες στην ασφαλή οικογενειακή ένταξη και την εκπαίδευση.

  Παράλληλα, ολοκληρώσαμε πρόσφατα τη στρατηγική αποϊδρυματοποίησης και το σχέδιο δράσης της. Επιδιώκουμε να μετασχηματίσουμε τα μεγάλα ιδρύματα, ώστε σταδιακά τα παιδιά να εντάσσονται σε εναλλακτικές δομές διαβίωσης, όπως είναι και οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

  Φυσικά, δεν σταματάμε σε αυτά. Σχεδιάζουμε και θα υλοποιήσουμε μια σειρά από άλλες δράσεις (πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης για παιδιά με αναπηρία και για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές 0-6 ετών, δημιουργία 150 Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά 12-15 ετών, κ.λπ.).

  Στόχος είναι με έργα και όχι με λόγια να θέσουμε στο επίκεντρο της προσοχής μας αυτό που αγαπάμε όλοι μας πιο πολύ: τα παιδιά μας!" τονίζει ο κ. Χατζηδάκης.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ